Aleydin Aliev en Doug van Leeuwen met shirt in de hand.
Aleydin Aliev en Doug van Leeuwen met shirt in de hand. Foto: Trudy Kroese

SV Zeeburg presenteert nieuwe trainer

SV Zeeburg heeft de nieuwe trainer/coach van het eerste damesteam gepresenteerd. Aleydin Aliev heeft een contract voor drie seizoenen getekend.

DIEMEN Tijdens een bijeenkomst in Het Wapen van Diemen heeft SV Zeeburg vrijdagavond afscheid genomen van trainer/coach Doug van Leeuwen, assistent-coach Wesley Abbenes en fysiotherapeute Sascha Tikink. Ook werd Aleydin Aliev als nieuwe trainer/coach van het eerste damesteam gepresenteerd.

Doug van Leeuwen is vijf jaar coach van het eerste damesteam van SV Zeeburg geweest. Hij startte in het seizoen 2014-2015 als coach van het team. De ploeg kwam toen uit in de eerste klasse. In het seizoen 2015-2016 werd het team kampioen van de eerste klasse en promoveerde naar de hoofdklasse. De handbalsters hielden zich makkelijk staande en eindigden drie seizoenen in successie op de tweede plaats (2016-2017, 2017-2018 en 2018-2019). Er werd echter steeds naast promotie naar de eerste klasse gegrepen. Enkele weken geleden verloor het team een play-offduel met als inzet een mogelijke plaats in de tweede divisie. Met ingang van het seizoen 2017-2018 kwam het eerste damesteam van SV Zeeburg alleen nog uit in de competitie in de zaal. Handbal ontwikkelt zich steeds meer tot een zaalsport. Van Leeuwen wordt lid van de technische commissie van SV Zeeburg.

Aleydin Aliev is afkomstig uit Bulgarije. De ervaren handbalcoach werkt volgend seizoen samen met assistent-coach Dionne Tool. De voormalige aanvoerster van het eerste damesteam maakte afgelopen seizoen al deel uit van de technische staf van dames 1. Tijdens de bijeenkomst van vrijdagavond werden ook twee teams gehuldigd die afgelopen seizoen kampioen zijn geworden: het eerste herenteam en het vijfde damesteam. Voorzitter Rob van Dijk schetste een positief beeld van de handbalvereniging. SV Zeeburg wil de komende jaren verder groeien en nog betere prestaties neerzetten. Het doel is om met dames 1 in de nabije toekomst te promoveren naar de tweede divisie. De jeugd heeft ook bij SV Zeeburg de toekomst en vrijdagavond werd dan ook het jeugdbeleidsplan gepresenteerd. Ook werd bekendgemaakt dat Het Wapen van Diemen een van sponsors van SV Zeeburg is geworden.

Heren 1 en dames 5 gehuldigd na behalen kampioenschap

Heren 1 en dames 5 tonen medaille.