Programma herdenking

Vervolg van voorpagina.

Na afloop van de kranslegging is er in het gemeentehuis voor alle aanwezigen gelegenheid om koffie te drinken en na te praten.

Voor het tweede jaar organiseert Theater de Omval op zaterdagavond 4 mei een speciale voorstelling. In het kader van Theater na de Dam speelt Theater in Feite de voorstelling 'Sobibor'. De aanvang is om 21.00 uur en de toegang is gratis.

Voor meer informatie kan de website www.theaterdeomval.nl worden bezocht.


Vrijheids-maaltijd verplaatst naar Sporthal Diemen

DIEMEN De Vrijheidsmaaltijd vindt op zondagmiddag 5 mei plaats in Sporthal Diemen aan de Prins Bernhardlaan 2. Het evenement duurt van 13.00 tot 15.00 uur.

Burgemeester Erik Boog heeft besloten om de Vrijheidsmaaltijd van het Diemerplein naar Sporthal Diemen te verplaatsen omdat de weersvoorspellingen voor zondag slecht zijn.

De aanwezigen kunnen genieten van een heerlijke lunch. Daarnaast is er ook een programma samengesteld. De inloop is van 12.30 tot 13.00 uur. Tijdens de inloop is er een optreden van het Diemense dweilorkest de Neuteblazers.

Burgemeester Boog verricht om 13.00 uur de officiƫle opening van de Vrijheidsmaaltijd. De lunch start om 13.10 uur.

Optredens

Tijdens de Vrijheidsmaaltijd zijn er korte voordrachten van kinderburgemeester Nilaya Holwijn en leden van de kinderraad. Ook zijn er optredens van rapper Yes-R, dansgroep OnPoint Dancelab uit Diemen en de Diemense muzikant Djilani.

Burgemeester Erik Boog sluit de Vrijheidsmaaltijd rond 15.00 uur af. De Neuteblazers geven daarna nog een gezellige toegift.

De eerste twee edities van de Vrijheidsmaaltijd waren een groot succes. Er kwamen veel inwoners van Diemen op af, die het initiatief waardeerden.