Bewoners van de Rode Kruislaan die op de foto's staan.
Bewoners van de Rode Kruislaan die op de foto's staan. Foto: Trudy Kroese

Foto's bij onderdoorgangen
Rode Kruislaan onthuld

DIEMEN Bij de derde onderdoorgang en op de gevel van laatste flat aan de Rode Kruislaan zijn vrijdagmiddag weer foto's van bewoners onthuld. Burgemeester Erik Boog en bestuursvoorzitter Hester van Buren van Woningstichting Rochdale waren hierbij aanwezig.

Het fotoproject is een initiatief van de 'flatmakers'- bewoners van de Rode Kruislaan. De flatmakers bedenken samen initiatieven om buren meer met elkaar te verbinden waardoor er meer contact is onderling. Bewoners van de Rode Kruislaan volgden hiervoor samen een fotoworkshop. Sandra Kuijpers, sociaal beheerder Rochdale: "Bewoners willen de flat - en vooral de onderdoorgangen - minder anoniem maken. Dat is goed gelukt, met mooie foto's van hun buren. Omdat er vier onderdoorgangen zijn, werd het thema 'De 4 jaargetijden'. Iedereen is erg enthousiast over het project."

De Rode Kruislaan in Diemen bestaat uit 360 woningen in flats van 4, 5 en 8 verdiepingen. Veel verschillende bewoners wonen hier samen en hadden in het verleden weinig en soms moeizaam contact met elkaar. De flat kwam regelmatig negatief in het nieuws vanwege overlast en een slechte leefbaarheid. Rochdale, de gemeente Diemen en de Huurdersvereniging Diemen gingen samen op zoek naar een aanpak die gericht is op meer verbindingen in de buurt, meer contact tussen bewoners en het op gang brengen van bewonersinitiatieven. Sandra Kuijpers: "Dit is een mooi voorbeeld van communitybuilding. Ook dit fotoproject is een van de vele initiatieven die voortkomt uit de gezamenlijke aanpak om buurten te versterken en leefbaarder te maken."

Bij de eerste en tweede onderdoorgangen werden eerder al foto's van bewoners onthuld.