Inschrijven voor avond-vierdaagse

DIEMEN De avondvierdaagse van Diemen wordt van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 mei gehouden. Het vertrekpunt en de finish zijn ook dit jaar bij Het Wapen van Diemen in Diemen-Zuid.

Deelnemers kunnen zich op donderdagavond 9 mei en dinsdagavond 14 mei van 19.00 tot 21.00 uur inschrijven bij Het Wapen van Diemen. Deelname kost 6,50 euro per persoon. Deelnemers die zich op de eerste avond ter plaatse inschrijven betalen 7,50 euro.

De deelnemers lopen vier avonden een parcours door Diemen. Op vrijdag 24 mei is er een feestelijke slotavond. De deelnemers worden dan ingehaald door burgemeester Erik Boog, Diemo en een brassband. Diemo is de kindermascotte van Daarom Diemen. Tijdens de slotavond zijn er voor Het Wapen van Diemen optredens van DJ Jordy, Sven Versteeg en Danilo.

De avondvierdaagse van Diemen trekt altijd veel deelnemers. Veel kinderen lopen samen met hun ouders, grootouders en andere familieleden. Veel scholen uit Diemen nemen als groep deel aan het wandelevenement.


Vivos houdt pubquiz

DIEMEN Vivos houdt op zaterdagavond 11 mei een pubquiz. De pubquiz wordt gehouden in Het Wapen van Diemen en begint om 20.00 uur.

Teams mogen uit maximaal zes personen bestaan. Deelname kost vier euro per persoon. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@vivos.nl of via de Facebookpagina van Vivos. Het winnende team gaat naar huis met een originele Vivos pubquizbokaal.

Vivos is de vereniging voor ontwikkelingssamenwerking in Diemen. De vereniging heeft een vriendschapsband met de plaats Nandaime in Nicaragua.

Bomen

De opbrengsten van de avond gaan naar het nieuwe project van Vivos: 'Boeren en boerinnen in actie voor het klimaat'. Dit is een herbebossingsproject waarbij 2000 bomen (waaronder bamboe en fruitbomen) worden geplant, zaadbanken worden aangelegd en de bodemgesteldheid wordt verbeterd door regenwater vast te houden en compost te maken.