De sfeer zit er goed in.
De sfeer zit er goed in. Foto's: Trudy Kroese

Koningsdag: het weer was geen spelbreker

Hoewel het weer niet meezat was Koningsdag in Diemen opnieuw geslaagd. Veel mensen bezochten de vrijmarkt in Diemen en gingen in de loop van de middag naar het Van Markenplantsoen, waar de tweede editie van het Oranjefeest werd gehouden. Ondanks dat er af en toe een regenbui viel, was de sfeer optimaal. Een goed humeur doet wonderen.

DIEMEN De vrijmarkt in het centrum van Diemen kwam wat trager op gang dan in voorgaande jaren.

Hoewel een aantal mensen al 's morgens vroeg op het Diemerplein en de Ouddiemerlaan stond, kwamen veel bezoekers pas in de loop van de ochtend naar de vrijmarkt. Inwoners van Diemen - en een aantal voormalige inwoners - verkochten spullen op de vrijmarkt. Er waren uiteraard ook kinderen die op een leuke manier wat geld probeerden te verdienen, bijvoorbeeld door het maken van muziek.

Oranjefeest

Op het Van Markenplantsoen vond 's middags de tweede editie van het Oranjefeest plaats. Nadat wethouder Jeroen Klaasse het feest aan het begin van de middag had geopend, kwamen er steeds meer mensen naar het Van Markenplantsoen. Net als vorig jaar was het feest een groot succes. De bezoekers genoten van de optredens van de artiesten, de sfeer en de hapjes en drankjes. De hapjes en drankjes waren prettig geprijsd.

Net als vorig jaar had het Oranjefeest veel weg van een reünie. Er waren niet alleen veel inwoners van Diemen aanwezig, maar ook voormalige Diemenaren. En ook dit keer was de sfeer heel prettig. De mensen gingen op een leuke manier met elkaar om en er was geen wanklank te bekennen. De professionele beveiligers hadden een rustige middag en avond.
In tegenstelling tot vorig jaar waren er dit keer toiletwagens voor vrouwen en mannen. Organisatoren Dennis Heide van Brasserie Drusius en Wim Bohnenn zijn tevreden over de tweede editie van het Oranjefeest.

Ook weer opgeruimd

Na afloop van de vrijmarkt ruimde personeel van de reiniging het afval in het centrum op. De organisatie van het Oranjefeest maakte zaterdagavond het Van Markenplantsoen schoon.

Spullen in de verkoop.
Voorbereid op regen.
Het Oranjefeest trok veel bezoekers.
Kinderen maken muziek.