Afbeelding
Foto:

Jochem Douw

Raadslid voor GroenLinks

woont sinds 7 jaar in Diemen

Hoe bevalt het raadswerk?
"Uitstekend. Ik vind het prettig dat ik mijn idealen in praktijk kan brengen. Er komt veel op een raadslid af: informatie van het college en van de inwoners van Diemen. Ja, ik steek veel tijd in het raadswerk. Wij hebben maandagavond fractievergadering, donderdagavond de vergadering van de gemeenteraad en op dinsdagavond vaak een thema-avond. Daarnaast ben ik één tot anderhalve dag per week bezig om de vergaderingen voor te bereiden."

Wat doe je voor werk?
"Ik ben IT-consultant bij een bedrijf in Amsterdam-Noord. Ik onderhoud het contact met klanten. Het werk is leuk, want ik kan mijn interesse in techniek en mijn sociale kant goed combineren."

Doe je aan sport?
"Ik heb in het verleden veel geschaatst, vooral op de Jaap Edenbaan. Ik ben lid geweest van de Diemer IJsclub. Ik maak wel regelmatig fietstochten."

Heb je hobby's?
"Wij hebben sinds vier maanden een dochter, dus ik heb momenteel weinig tijd voor hobby's. Wel schrijf ik af en toe een computerprogramma, gewoon voor de lol."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Ik probeer zo weinig mogelijk te vliegen. De laatste jaren gaan wij vooral naar Frankrijk. Dat land is heel goed bereikbaar per trein."

Heb je een favoriete plek?
"Ik kom regelmatig in het Diemerbos. Als onze dochter iets ouder is kan zij daar op de fiets naartoe."

Wat kan er beter in Diemen?
"De afvalinzameling en dan vooral de inzameling van groenafval. Maar de politiek is bezig met een oplossing."