TIW-Survivors verliest nipt

DIEMEN Het eerste herenhonkbalteam van TIW-Survivors heeft zondag de uitwedstrijd tegen Amsterdam North Stars met 13-12 verloren.

Het was volgens TIW-Survivors ook een gevecht tegen de scheidsrechter dat niet kon worden gewonnen. In de gelijkmakende slagbeurt in de negende inning was de stand gelijk. Amsterdam North Stars was aan slag. Door een fout aan de kant van TIW-Survivors kon Amsterdam North Stars scoren en de winst binnenslepen.

TIW-Survivors kwam goed uit de startblokken in de eerste inning. Jasper Blok sloeg een velderskeus, waarop Staffan van der Veen het eerste punt kon scoren. TIW-Survivors kwam in de tweede inning op een achterstand van vier punten, waarna er werd teruggevochten. TIW-Survivors scoorde in de derde inning 11 punten door een honkslag van Seb Franke, een 2-honkslag van Jasper Blok, een honkslag van Bas Kitslaar, een fout, een honkslag van Yoeri de Jong, een gestolen honk van Yoeri de Jong, nog een 2-honkslag van Jasper Blok en nog een honkslag van Bas Kitslaar. Amsterdam North Stars scoorde daarop weer vier punten in de derde inning. Het offensief van Amsterdam North Stars werd geleid door Frank Duran, Gilmar de Paula, Giovanni Valmont en Kevin Gerard, die de punten binnensloegen voor de thuisclub. Mees Jansen was de winnende werper voor Amsterdam North Stars.

Wytze Veenstra nam het verlies voor TIW-Survivors. Hij stond zeven hits en vier runs toe in meer dan vijf inningen en gooide drie strike-outs.

Jeffrey de Jong startte het duel voor TIW-Survivors. Hij gooide drie inningen, waarin negen punten werden gescoord op 11 hits, twee strikeouts en 1 keer 4-wijd. Guillaume Haseth startte het duel voor Amsterdam North Stars. Hij kreeg tien punten tegen op zeven hits in meer dan 2 1/3 inning en gooide twee strike-outs.

TIW-Survivors sloeg 15 honkslagen in het duel. Bas Kitslaar, Staffan van der Veen, Jasper Blok en Yoeri de Jong sloegen meerdere hits voor TIW-Survivors. Staffan van der Veen en Bas Kitslaar sloegen ieder vier honkslagen.

Komend weekeinde zijn er geen wedstrijden, waardoor er even kan worden uitgerust. TIW-Survivors speelt op zondag 5 mei thuis tegen HCAW 4. De wedstrijd begint om 14.30 uur.