Baantjes trekken tijdens zwemvierdaagse.
Baantjes trekken tijdens zwemvierdaagse. Foto: Trudy Kroese

140 deelnemers voltooien zwemvierdaagse

DIEMEN De zwemvierdaagse van Diemen is donderdagavond afgesloten. Ongeveer 140 deelnemers zwommen vier avonden hun baantjes in het zwembad van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid.

Net als tijdens voorgaande edities bestond het grootste aantal deelnemers uit kinderen, zo'n tachtig procent. Kinderen tot tien jaar moesten elke dag tien baantjes zwemmen, kinderen vanaf tien jaar twintig baantjes. Veel deelnemers zwommen overigens meer dan het aantal vereiste baantjes. Een aantal kinderen zwom samen met hun ouders. Ook waren er veel ouders die langs de kant van het zwembad de verrichtingen van hun kinderen volgden. De zwemvierdaagse werd ook dit jaar door De Meeuwen georganiseerd. Ongeveer 25 vrijwilligers van de vereniging zorgden ervoor dat alles goed verliep. Zij schreven de deelnemers in, hielden toezicht langs het zwembad en reikten donderdagavond de medailles uit.
Er was een tombolatafel waarvoor veel winkeliers in Diemen een cadeau beschikbaar hadden gesteld. De opbrengst gaat naar Stichting KiKa.