Dennis Heide en Wim Bohnenn op het Van Markenplantsoen.
Dennis Heide en Wim Bohnenn op het Van Markenplantsoen. Foto: Trudy Kroese

Oranjefeest: feestelijke reünie op het Van Markenplantsoen

Op het Van Markenplantsoen wordt op Koningsdag opnieuw het Oranjefeest gehouden. Het feest duurt van 13.00 tot 21.00 uur.

DIEMEN De tweede editie van het Oranjefeest wordt opnieuw georganiseerd door Brasserie Drusius in winkelcentrum Diemerplein in samenwerking met Wim Bohnenn en Daarom Diemen. Wethouder Jeroen Klaasse opent het feest om 13.00 uur. Dennis Heide, eigenaar van Brasserie Drusius, en Wim Bohnenn blikken vooruit.

Het Oranjefeest begint dit jaar een uur vroeger dan vorig jaar. Bohnenn en Heide geven aan dat dit op verzoek is van mensen die het evenement vorig jaar bezochten.

Wim Bohnenn, bij veel inwoners van Diemen bekend als presentator van het Diemer Festijn, heeft ervoor gezorgd dat er tijdens het Oranjefeest artiesten optreden die tot de verbeelding spreken: Quincy, Mick Harren, Barry van Vliet, Sven Versteeg, Pierre van Dam, Johan Kettenburg en Sandy Kandau.

De zangers Quincy en Sven Versteeg zijn inwoners van Diemen.

Brasserie Drusius neemt ook dit jaar de horeca voor zijn rekening. Dennis Heide: "Wij hebben dit jaar vier tappunten op het Van Markenplantsoen en verkopen ook diverse soorten eten. Net als vorig jaar kunnen de consumpties alleen met munten worden betaald. Die munten zijn uiteraard op het Van Markenplantsoen te koop."

Heide en Bohnenn hopen dat het Oranjefeest net zo'n succes wordt als de eerste editie in 2018. Toen gingen veel inwoners van Diemen na afloop van de vrijmarkt naar het Van Markenplantsoen.

Er zijn dit jaar toiletwagens op het Van Markenplantsoen

Veel bezoekers hadden hun kinderen meegenomen. Terwijl de ouders van het feest genoten, konden de kinderen zich vermaken op de speelplaats op het Van Markenplantsoen. Het Oranjefeest had vorig jaar veel weg van een reünie. Er waren niet alleen veel inwoners van Diemen aanwezig, maar ook veel mensen die in het verleden in het dorp woonden.

Veel positieve reacties

Bohnenn: "Wij hebben vorig jaar heel veel positieve reacties gekregen. De mensen vonden het prettig dat er ook na afloop van de vrijmarkt iets te doen was in Diemen. Ook de evaluatie met de gemeente is goed verlopen. De gemeente was zo tevreden dat de samenwerking een langdurig karakter heeft gekregen. Wij hebben een aantal verbeteringen doorgevoerd. Er zijn dit jaar toiletwagens op het Van Markenplantsoen voor zowel vrouwen als mannen." Bohnenn en Heide hopen dat opnieuw veel belangstellenden het Oranjefeest zullen bezoeken.

De eerste editie van het Oranjefeest trok veel bezoekers.