Afbeelding

Benji Kielman

Sinds bijna vijf jaar mede-eigenaar van Coffeebar Bicker aan het Diemerplein 190

Hoe gaat het met de zaak?
"Het gaat goed. Mijn vrouw Chez Lachger en ik zijn een kleine vijf jaar geleden met Coffeebar Bicker gestart. Wij hebben veel vaste klanten, maar er komen ook steeds meer nieuwe mensen bij ons, bijvoorbeeld uit Plantage de Sniep en Holland Park. Het is leuk werk, want geen dag is hetzelfde."

Bevalt de nieuwe opstelling van de markt?
"Iedereen is er blij mee: de horecaondernemers, de marktkooplieden en de bezoekers van het Diemerplein. Bezoekers van de markt hebben goed zicht op de horecazaken. Het is op woensdag meestal heel druk in onze zaak."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik speel ijshockey bij Key Town Tigers in Leiden. Wij spelen in de derde divisie. Ik speel momenteel als center. Ik speel al een jaar of veertig ijshockey en vind het een fantastische sport. Ook doe ik aan fitness."

Wat is jouw beste eigenschap?
"Ik ben altijd positief ingesteld."

En jouw slechtste eigenschap?
"Ik kan niet tegen mijn verlies en kan slecht tegen onrecht. Als ik met onrecht word geconfronteerd, wind ik mij vaak op."

Waar gaan jullie uit?
"Wij gaan graag uit eten of naar de film. Meestal in Amsterdam. Wij zijn onlangs een paar keer bij tapasbar Pata Negra op het KNSM-eiland geweest. Dat vinden wij een goede en prettige zaak."

Wat kan er beter in Diemen?
"Het parkeerbeleid in het centrum. Bij alle winkelcentra waar ik kom kunnen mensen de eerste anderhalf uur gratis parkeren. Hier betaal je 1,70 euro per uur. Ook invaliden moeten betalen. Mijn tante heeft een invalidenwagen en heeft onlangs een boete gekregen."