SV Diemen speelde goed tegen DCG.
SV Diemen speelde goed tegen DCG. Foto: Trudy Kroese

Diemen verliest van DCG: 0-1

DIEMEN SV Diemen heeft zondag voor eigen publiek met 0-1 verloren van het hooggeplaatste DCG. Het enige doelpunt werd voor rust gemaakt.

SV Diemen wist dat er een lastig duel op het programma stond. DCG is samen met HBC favoriet voor de titel in de derde klasse C.

SV Diemen-trainer Mark Steur is tevreden over de wedstrijd. "De ploeg heeft heel goed gespeeld. Het was onze beste wedstrijd van het seizoen. DCG kwam na ruim een kwartier met 0-1 voor. Maar wij hebben die ploeg in grote delen van de wedstrijd vastgezet. In de tweede helft werd een doelpunt van ons afgekeurd wegens buitenspel. Dat was het zeker niet. DCG had, laten we zeggen, een heel goede grensrechter. Ik klaag inderdaad zelden over de arbitrage, maar dit doelpunt had niet mogen worden afgekeurd. Maar dit soort dingen gebeurt nu eenmaal in het voetbal. Ik ben tevreden over hoe het gaat. We hebben goede resultaten behaald, voetballen vaak goed en de trainingsopkomst is goed. De sfeer is eveneens goed. We hebben dinsdagavond na de training eten laten komen en met z'n allen naar Juventus-Ajax gekeken. We hebben een fantastische avond gehad." SV Diemen blijft na de nederlaag op DCG op de zesde plaats van de ranglijst van de derde klasse C staan. De ploeg heeft na 20 duels 25 punten. De voorsprong op Alliance '22 bedraagt één punt. Alliance '22 kwam al 21 keer in actie. SV Diemen heeft een achterstand van acht punten op de nummer vijf, Sporting Martinus. SV Diemen speelt op maandag 22 april (tweede paasdag) een uitwedstrijd tegen ZSGOWMS. De wedstrijd op Sportpark Ookmeer in Amsterdam begint om 14.00 uur. ZSGOWMS won afgelopen zondag met 2-1 van VSV en staat met 35 punten op de vierde plaats van de ranglijst.