Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Leefbaar Diemen: Buitenlust blijf zo

DIEMEN De fracties van VVD, Leefbaar Diemen en Ons Diemen zijn tegenstander van nieuwbouw in de wijk Buitenlust. Dit bleek donderdagavond tijdens de informatieve raadsvergadering. Het debat over Buitenlust was aangevraagd door de fractie van de VVD.

Het college van B en W heeft vier zoeklocaties aangewezen voor de bouw van sociale huurwoningen binnen de bebouwde kom in Diemen. Naast het spel- en sportpark in Buitenlust gaat het om de Harmonielaan in het centrum van Diemen en Griend en Venser in Diemen-Zuid. Venser betreft de plek waar nu nog basisschool Het Atelier staat.

Technisch mogelijk

Een haalbaarheidsstudie heeft onlangs duidelijk gemaakt dat het technisch mogelijk is om in Buitenlust circa 40 woningen te bouwen en 36 extra parkeerplaatsen aan te leggen.
Het zou kunnen gaan om een complex van vier bouwlagen.
De fracties van VVD, Leefbaar Diemen en Ons Diemen willen dat Buitenlust als zoeklocatie wordt geschrapt. "Buitenlust blijf zo", zei Jan Sikking, fractievoorzitter van Leefbaar Diemen. De overige fracties in de gemeenteraad willen het participatietraject van het college van burgemeester en wethouders met de bewoners afwachten en pas daarna een besluit nemen of er al dan niet sociale huurwoningen in Buitenlust kunnen worden gebouwd.

3