Bram van Boxel, Mark Kuijpers en wethouder Lex Scholten.
Bram van Boxel, Mark Kuijpers en wethouder Lex Scholten. Foto: Trudy Kroese

OurDomain: huurwoningen voor young professionals en expats

Op OurDomain Amsterdam Diemen start binnenkort de verhuur van 696 woningen voor young professionals en short stay. De woningen komen op het terrein van OurCampus.

DIEMEN De 696 huurwoningen in de vrije sector zijn gevestigd in twee gebouwen van 15 verdiepingen die samen de naam OurDomain Amsterdam Diemen hebben gekregen. Daarnaast worden ook nog eens 78 studentenwoningen opgeleverd. De studentenwoningen komen in een nieuwe vleugel die is aangesloten op andere woningen van OurCampus Amsterdam Diemen. Het betreft hier een project van Greystar, dat sinds 2015 eigenaar is van OurCampus.

De woningen in het eerste gebouw van OurDomain worden in september opgeleverd, de woningen in het tweede gebouw in februari 2020. Werkende jongeren van onder de 28 komen in aanmerking voor een youngprofessionalcontract van maximaal vijf jaar. Daarna dienen zij te verhuizen om de doorstroming te garanderen.

Gasloos

Mark Kuijpers (managing director), Michiel Vrijman (operationsdirector) en Bram van Boxel (leasingmanager) van Greystar vertelden over de nieuwe woningen en verzorgden een rondleiding. Vrijman en Van Boxel gaven aan dat de woningen voor young professionals en short stay uit studio's en tweekamerappartementen bestaan. Alle studio's worden gemeubileerd opgeleverd. De huurprijs van de studio's is vanaf 740 euro per maand, die van de tweekamerappartementen vanaf 960 euro per maand. Daarnaast betalen de bewoners servicekosten. In alle studio's en appartementen ligt vaste vloerbedekking, zijn de muren geschilderd en zijn rails voor gordijnen opgehangen. Uiteraard beschikken alle woningen over een eigen luxe keuken, badkamer met douche en een toilet. De woningen zijn gasloos en worden aangesloten op stadsverwarming. De woningen zijn tevens voorzien van elektronische sloten en een video-intercom.

Voorzieningen

De bewoners kunnen gebruikmaken van veel voorzieningen die zijn inbegrepen bij de servicekosten: een grote binnentuin in het eerste gebouw, een riant dakterras (op het gebouw dat in februari 2020 wordt opgeleverd), een grote keuken op de begane grond - ideaal voor het vieren van een feestje -, een studieruimte, een bioscoopzaaltje en een gameroom. Ook krijgen zij een abonnement op Sport and Healthcenter Full of Life Fitness op OurCampus. Bij de servicekosten zijn tevens een tv-aansluiting, supersnel internet en water en elektra inbegrepen. Huurders moeten wel zelf de rekening voor de stadsverwarming betalen. Dat geldt ook voor het gebruik van de wasserette in het gebouw.

Bewoners kunnen gebruikmaken van veel voorzieningen

Onder het gebouw komt een parkeergarage. Het wordt ook mogelijk om een abonnement te nemen die bewoners het recht geeft om een auto, fiets, elektrische fiets of scooter te huren.

Aantrekkelijke locatie

OurDomain ligt op een aantrekkelijke locatie. De bewoners kunnen gebruikmaken van de voorzieningen op OurCampus zoals de horecagelegenheden en de supermarkt van Albert Heijn. Er komt vlak bij OurDomain een 'doorsteek' waardoor nieuwbouwwijk Holland Park makkelijk is te bereiken. Greystar richt zich voornamelijk op jongeren die pas zijn afgestudeerd en een baan hebben gevonden. Zij kunnen er een start maken en binnen enkele jaren verhuizen, bijvoorbeeld naar een koopwoning. De verwachting is dat veel studenten die op OurCampus wonen na het voltooien van de studie naar OurDomain zullen verhuizen. Daarnaast is OurDomain ook aantrekkelijk voor expats die korte of langere tijd in Diemen of in de regio werken.

Kuijpers en Van Boxel gaven wethouder Lex Scholten en het DiemerNieuws een rondleiding. We bezochten een gemeubileerde studio. Ideaal voor mensen die er relatief kort gaan wonen en pas op het moment dat zij een 'definitieve' woning hebben gevonden geld willen uitgeven voor de inrichting van de woning. "Dat is ook de reden dat alle studio's en appartementen voorzien zijn van vaste vloerbedekking en zijn geschilderd", legt Kuijpers uit. OurDomain is rookvrij. Kuijpers: "Er mag dus ook in de studio's en appartementen niet worden gerookt. Wij verwachten niet dat dit problemen zal opleveren, want steeds minder mensen roken nog."

Greystar heeft op OurCampus, tegenover Albert Heijn, een informatiecentrum van OurDomain gerealiseerd dat van maandag tot en met zaterdag geopend is. Meer informatie is te vinden op www.thisisourdomain.nl.

Mooie aanvulling

Wethouder Lex Scholten van Wonen vindt OurDomain een mooie aanvulling voor de campus. "Het maakt de buurt levendiger en het is goed voor voorzieningen als winkels, cafés en restaurants. De toekomstige bewoners van de vlak bij de campus te bouwen tweede fase Holland Park komen wat dat betreft in een gespreid bedje. In de tweede fase van Holland Park komen circa 600 woningen waarvan 200 sociale huurwoningen."