Betaald parkeren Muiderstraatweg en omgeving

DIEMEN Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om in het deel van de Muiderstraatweg tussen de Prins Bernhardlaan en de Ouddiemerlaan, in de Burgemeester de Kievietstraat, in de Ouddiemerlaan tussen de Muiderstraatweg en de Burgemeester de Kievietstraat en in de Nicolaas Lublinkstraat tussen de Muiderstraatweg en de Burgemeester de Kievietstraat betaald parkeren in te voeren.

Het college van B en W vraagt de gemeenteraad akkoord te gaan met het vaststellen van de volgende parkeertarieven voor dat deel van de Muiderstraatweg: 0,10 euro voor de eerste twee uren en € 1,50 per uur vanaf het derde uur en ieder daaropvolgend uur. Het betaald parkeren geldt van 09.00 tot 19.00 uur. Voor bewoners geldt een ontheffing.

Het college van B en W vraagt de gemeenteraad ook om een krediet van € 60.000 ten behoeve van de aanschaf van tien parkeerautomaten en toestemming om dit krediet af te schrijven in 10 jaar.

Er is in dat deel van de Muiderstraatweg sinds 2009 een blauwe zone van kracht. Een parkeeronderzoek uit 2017 laat zien dat de parkeerplaatsen vaak bezet zijn en langdurig bezet worden gehouden. Het zou onder andere gaan om werknemers van bedrijven in de omgeving die hun kaart voor de blauwe zone steeds aanpassen.

3