Werk van deelnemers aan de expositie.
Werk van deelnemers aan de expositie.

Expositie van leden Kunstzin Diemen in het gemeentehuis

DIEMEN Kunstzin Diemen houdt tot en met 11 april haar jaarlijkse ledenexpositie in het gemeentehuis. De expositie is op werkdagen van 08.30 uur tot 16.30 uur en op donderdag van 08.30 tot 19.30 uur te bezichtigen.

Kunstzin Diemen is de vereniging van beeldend kunstenaars in Diemen.

Dit jaar zijn er werken van 32 verschillende Diemense kunstenaars te zien. Naast schilderijen, beelden en fotografie wordt er werk van textiel en sieraden geƫxposeerd op de tentoonstelling. Een bijzonder werk is een litho van Wim Schroot. Die was lid van Kunstzin Diemen vanaf de oprichting tot zijn dood een paar jaar geleden.

Rembrandtjaar

Tijdens de opening van de expositie op 21 maart maakte voorzitter Steven Dijk bekend dat de Kunstprijs van de gemeente Diemen, die door Kunstzin Diemen wordt georganiseerd, dit jaar in het teken van het Rembrandtjaar staat. Dijk: "Daarbij is het niet de bedoeling om een schilderij van Rembrandt te kopiƫren, maar om als kunstenaar in de huid van Rembrandt te kruipen en een kunstwerk
te maken in zijn geest. De wedstrijd om de gemeentelijke kunstprijs zal in het najaar een Diemense afsluiting van het Rembrandtjaar zijn. In september gaat Kunstzin Diemen een workshop organiseren waarin de wedstrijd nader wordt toegelicht. We zullen dan ook uitleggen dat het niet per se een schilderij hoeft te zijn."

Kunstroute

Kunstzin Diemen is een actieve vereniging die regelmatig exposities houdt en ook de Kunstroute Diemen organiseert. De Kunstroute Diemen vindt elke drie jaar plaats.