Verenigingen krijgen geld via VriendenLoterij

DIEMEN Zeven verenigingen in Diemen hebben in totaal 13.811 euro binnengekregen via de VriendenLoterij. Handbalvereniging SV Zeeburg haalde het hoogste bedrag op: 3.314 euro.

Naast SV Zeeburg deden ook de volgende Diemense verenigingen mee: SV Diemen, TIW-Survivors, DKV Victoria, Tennisvereniging Diemen-Zuid, Scouting Diemen en de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden.

Clubkas

De achterban steunt haar vereniging door specifiek voor deze club mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder lot waarmee zij meespelen gaat direct naar de clubkas van de vereniging.

In Nederland genereren enkele duizenden clubs, verenigingen en stichtingen via de VriendenLoterij extra inkomsten. Zij dragen daarmee bij aan gezondheid en welzijn in hun eigen regio. Dit jaar is er een recordopbrengst van ruim 5,8 miljoen euro uitgekeerd.


De Octopus houdt sponsorloop

DIEMEN Brede school De Octopus organiseert op vrijdag 12 april een sponsorloop voor leerlingen om geld in te zamelen voor een groener schoolplein.

Het betreft het schoolplein achter de school. De leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 maken gebruik van dit schoolplein.

De sponsorloop begint om 13.00 uur. De kleuters gaan rennen op het grote plein van de school. De leerlingen van de groepen 3 tot en met 5 rennen op de speelplaats op het Van Markenplantsoen. De leerlingen van de groepen 6 tot en met 8 rennen om de vijver aan de Oranjelaan.

Koningslunch

Voorafgaand aan de sponsorloop is er een Koningslunch. Die komt in de plaats van het traditionele Koningsontbijt.

Groener plein

De gemeente en de school willen graag dat het schoolplein groener wordt. Hiervoor is geld nodig. De Octopus organiseert daarom deze sponsorloop. De leerlingen vragen hun ouders, overige familieleden, vrienden en kennissen om te sponsoren.