Wesley Abbenes, Doug van Leeuwen en Sascha Tikink.

Coach Doug van Leeuwen (midden) neemt afscheid.
Wesley Abbenes, Doug van Leeuwen en Sascha Tikink. Coach Doug van Leeuwen (midden) neemt afscheid.

SV Zeeburg pakt winst

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zondag de uitwedstrijd tegen WPK/Westlandia 3 met 19-20 gewonnen.

SV Zeeburg had het in de eerste helft van de wedstrijd moeilijk. De aanvallen liepen niet soepel en de ploeg uit Diemen had moeite om het net te vinden. De thuisclub leidde bij rust met drie punten verschil. Na rust speelde SV Zeeburg beter. De achterstand werd weggewerkt. De handbalsters uit Diemen wisten eerst langszij te komen en vervolgens een 17-20 voorsprong te nemen. De thuisclub scoorde nog twee keer, maar kon niet voorkomen dat SV Zeeburg de winst pakte: 19-20.

Koploper VZV heeft na 21 duels 38 punten en is op basis van het indrukwekkende doelsaldo al officieus kampioen van de hoofdklasse en van de zaalcompetitie. De ploeg heeft een doelsaldo van +179. US staat met 36 punten uit 21 wedstrijden op de tweede plaats. SV Zeeburg is derde met 34 punten uit 21 wedstrijden. Het ziet ernaaruit dat US tijdens de laatste speeldag de voorsprong op SV Zeeburg kan behouden. De ploeg uit Amsterdam speelt een thuiswedstrijd tegen Meervogels '60. SV Zeeburg sluit op zaterdag 6 april het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen SEW 3. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 20.30 uur. Het wordt een bijzondere wedstrijd voor het eerste damesteam van SV Zeeburg. De ploeg staat zaterdag voor de laatste keer onder leiding van trainer/coach Doug van Leeuwen. Hij kondigde enige tijd geleden aan dat hij eind van dit seizoen stopt als trainer/coach van het eerste damesteam van handbalvereniging SV Zeeburg. Van Leeuwen is bezig aan zijn vijfde seizoen bij SV Zeeburg. Het is ook de laatste wedstrijd van assistent-coach Wesley Abbenes en fysiotherapeute Sascha Tikink.