De poster van het concert.
De poster van het concert.

Quincy bereidt zich voor op bijzonder
concert in het DeLaMar Theater

Zanger Quincy geeft maandag 20 mei een concert in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De kaartverkoop verloopt uitstekend.

DIEMEN Quincy (40) is bijna 25 jaar in het vak actief. Hij treedt frequent op en staat ook regelmatig op het podium in Diemen. Zo treedt hij vrijwel jaarlijks op tijdens het Diemer Festijn. Ook dit jaar zal hij van de partij zijn. Tijdens de tweede editie van het Oranjefeest, dat op Koningsdag op zaterdag 27 april op het Van Markenplantsoen wordt gehouden, komt hij ook. Op 1 juni zal hij optreden tijdens het festival Smakelijk Diemen op het Diemerplein.

Het concert in het DeLaMar Theater belooft bijzonder te worden. Quincy wordt dan op het podium begeleid door een liveband. Quincy: "Het gaat om de M&M Band. Dit is een topband waar veel jonge muzikanten deel van uitmaken. Een goot aantal van de bandleden treedt ook op met André Hazes. Tijdens het concert zullen er diverse gasten optreden. Wie die gasten zijn houd ik nog even voor mij. Dat is een verrassing. Een naam wil ik wel noemen: mijn dochter Bobby zal een van de gasten zijn."

De in Amsterdam geboren Quincy vindt het bijzonder om in het De LaMar Theater op te treden. "Het concert vindt plaats in de Wim Sonneveldzaal. Dat is een grote zaal. Er kunnen bijna 1.000 mensen in. De kaartverkoop verloopt uitstekend. De kaarten van het DeLaMar Theater zijn reeds uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen nog kaarten reserveren door een privébericht te sturen aan Facebook: Quincy Schellevis of via Instagram@Quincyzingt. Er zijn ook kaarten beschikbaar bij drie verkooppunten in Diemen: Brasserie Drusius in winkelcentrum Diemerplein, Café 't Pandje aan de Ouddiemerlaan 11 en bij de haringkraam van Johan van Leijenhorst op de Hartveldseweg."

Quincy beschikt over een vaste schare fans die veel van zijn optredens bezoeken. Een deel van die fans woont in Diemen. Het ziet er dan ook naar uit dat er tijdens het concert in het DeLaMar Theater veel inwoners van Diemen in de zaal zullen zitten.

Quincy kan terugkijken op een lange loopbaan. Hij begon als 14-jarige. Hij nam toen deel aan een talentenjacht in het Amsterdamse café De Bastille. Hij trad door de jaren heen heel veel op. De laatste jaren maar liefst tussen de 200 en 220 keer per jaar. "Ik kijk met veel plezier terug op een groot aantal optredens. Ik zal een paar voorbeelden noemen: Holland Zingt Hazes in de Ziggo Dome waar 10.000 bezoekers waren en de twee concerten die ik in november 2015 in Schouwburg Amstelveen gaf ter gelegenheid van mijn 20-jarige jubileum als artiest. Er waren op beide avonden 800 bezoekers. Ik heb ook 115 keer de hoofdrol gespeel in de musical Ciske de Rat. Daar ben ik trots op."

Hij is volop bezig met de voorbereidingen van het concert in het DeLaMar Theater. Quincy vertelt dat er heel veel komt kijken bij de organisatie van het concert. "Dan moet je denken aan zaken als het ontwerpen van het lichtplan, het regelen van het geluid en natuurlijk het samenstellen van het repertoire dat ik die avond ga zingen. Ik zal eigen nummers zingen, maar ook een aantal covers. Uiteraard een nummer van André Hazes senior, maar ook nummers van Gordon. Het publiek kan ook een aantal verrassingen verwachten."

Quincy treedt tussen de 200 en 220 keer per jaar op

Quincy is een zanger met heel veel ervaring op het podium. Maar net als de meeste artiesten is hij voor aanvang van een concert nog altijd gespannen. "Dat gevoel hebben vrijwel alle artiesten. Spanning voor een optreden is volgens mij alleen maar goed. Maar zodra het concert is begonnen valt die spanning weg. Na afloop van een concert heb ik een ander gevoel. Ik zit dan vol adrenaline. Ik heb dan een behoorlijke tijd nodig om weer tot rust te komen na zo'n mooie avond."