Erik Damman ontvangt de koninklijke onderscheiding.
Erik Damman ontvangt de koninklijke onderscheiding.

Koninklijke onderscheiding voor Erik Damman

DIEMEN Burgemeester Erik Boog heeft zaterdagavond na afloop van de jubileumvoorstelling 'Titanic' van EDOG Muzikaal Theater in Sporthal Diemen een koninklijke onderscheiding opgespeld bij regisseur Erik Damman. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Erik Damman meldde zich op 16-jarige leeftijd aan bij EDOG (Eerste Diemer Operette Gezelschap) en heeft sindsdien aan alle 40 grote voorstellingen meegewerkt. Hij zong en speelde kleine en grotere rollen en heeft in al die jaren vele verschillende vrijwilligerstaken uitgevoerd. Jarenlang was hij lid van de publiciteitscommissie van EDOG en maakte hij promotie voor de vereniging en de voorstellingen. Hij hield zich ook bezig met de ombouw van de sporthal tot theaterzaal en nam uiteindelijk de gehele coƶrdinatie op zich. Erik Damman heeft diverse bestuursfuncties bekleed en vanaf 2006 is hij gaan regisseren bij de vereniging. Vanaf 2007 werd hij de vaste, zelfstandig regisseur. Hij verdeelt ook de rollen, helpt bij het ontwerp van het decor, het kostuumontwerp en de choreografie. Erik Damman heeft met passie en bevlogenheid heel veel mensen voor EDOG geƫnthousiasmeerd en het niveau en plezier naar grote hoogte gestuwd.

Naast zijn vrijwilligerswerk bij EDOG is Erik Damman de initiator van de Diemer Cultuurkaart, waarin alle culturele activiteiten van Diemen werden opgenomen. En sinds 2001 is hij oprichter van en drijvende kracht achter Theatergroep Diemen. Ook was hij in 2015 mede-initiatiefnemer van de ouderenmiddag/zondagmiddagpodium voor alle senioren in Diemen. Voor al deze inspanningen kreeg Erik Damman in 2017 een vrijwilligersonderscheiding van de gemeenteraad van Diemen.