SV Diemen wint luchtduel.
SV Diemen wint luchtduel. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen speelt gelijk: 1-1

DIEMEN SV Diemen heeft in de thuiswedstrijd tegen Alliance '22 met 1-1 gelijkgespeeld. Bij rust leidden de bezoekers uit Haarlem met 0-1.

SV Diemen en Alliance '22 deelden voor aanvang van het duel de zesde plaats. De verwachting was dan ook dat beide teams weinig voor elkaar zouden onderdoen.

Mark Steur, de trainer van SV Diemen, vond dat zijn ploeg verre van goed van start ging. "Wij speelden in de eerste helft slordig en slap, net als vorige week in de wedstrijd tegen De Meer. Na rust speelden wij beter en waren wij sterker dan Alliance '22."

Alliance '22 nam vlak voor rust de leiding: 0-1. In de tweede helft speelde SV Diemen beter dan voor de pauze en ging op zoek naar de gelijkmaker. De supporters van de thuisclub moesten lang wachten op de verlossende treffer. In de zevende minuut van de extra tijd maakte verdediger Jelle de Wild gelijk.

Steur: "Wij waren in de tweede helft beter dan Alliance '22. Maar ik ben heel tevreden met de uitslag. Dat kan niet anders als je pas in de 97e minuut gelijk hebt maakt."

SV Diemen en Alliance '22 delen nog steeds de zesde plaats op de ranglijst van de derde klasse C. Beide ploegen hebben na 18 duels 22 punten. Het doelsaldo van de ploeg uit Haarlem is iets beter dan dat van SV Diemen. SV Diemen komt komend weekeinde niet in actie. Er staat in de derde klasse C maar één wedstrijd op het programma. VSV ontvangt Alliance '22. SV Diemen speelt op zondag 7 april een uitwedstrijd tegen VVH/Velserbroek. Die ploeg speelde zondag met 0-0 gelijk bij Bloemendaal en staat met 19 punten uit 19 duels op de negende plaats.