Afbeelding

Laila Hesselmans

Opruimcoach voor senioren
Woont sinds 1984 in Diemen

Wat doet een opruimcoach?
"Ik ben op 1 januari 2019 begonnen met Hesselmans Organizing. Ik ontlast senioren. Het gaat vaak om mensen die bijvoorbeeld door het verlies van hun partner thuis het overzicht kwijt zijn. Ik help hen met het opruimen en ordenen van hun spullen, het op orde brengen van hun administratie en het beheer van hun agenda. Vaak is het nodig om een aantal spullen weg te doen omdat iemand kleiner gaat wonen."

Wat zijn jouw hobby's?
"Golfen en pianospelen. Ik heb vorig jaar mijn golfvaardigheidsbewijs gehaald en golf bij Amsteldijk in Amstelveen. Ik speel thuis piano. Ik heb onlangs een masterclass bij Cor Bakker gewonnen."

Wat is jouw favoriete muziek?
"Ik heb een heel brede smaak: pop, soul, smoothjazz en klassiek. De favoriete artiest van mijn man en mij is Barry White. Wij luisteren naar muziek via Spotify."

Wat is jouw favoriete vakantieland?
"Spanje. En dan niet de costa's, maar het gebied in het noorden. Van Baskenland tot en met Galiciƫ."

Heb je een favoriete winkel?
"De Bijenkorf in Amstelveen. In Diemen kom ik graag in TOF, de winkel met tweedehandskleding op de Muiderstraatweg en in de Winkel van Sinkel in woonzorgcentrum Berkenstede in Diemen-Zuid. Ik heb daar een aantal jaren als vrijwilliger gewerkt."

Wat kan er beter in Diemen?
"Eigenlijk niets. Mijn man, ik en onze zoon van 21 wonen hier naar volle tevredenheid. Ik zou als ondernemend gezin echt niet kunnen bedenken wat hier beter kan."