Werk aan Oost-West as

Vervolg van voorpagina.

Wethouder Lex Scholten: "De inrichting van de eerste fase van de Oost-West As, in Plantage de Sniep, is afgerond. De start van de tweede fase was de aanleg van een nieuwe rotonde op de kruising Muiderstraatweg/Prins Bernhardlaan en het verplanten van de grote bomen. Nu schuiven de werkzaamheden langzaam maar zeker op richting het centrum van het dorp. We gaan er allemaal iets van merken, maar het eindresultaat wordt mooi."

Geen trams

Vanaf maandag 29 april tot en met donderdag 16 mei rijden er geen trams in Diemen. GVB zet vervangend vervoer met bussen in. Daarnaast moet er ook grootonderhoud worden uitgevoerd aan de Venserbrug en de Diemerbrug.

Bruggen

De Venserbrug is van maandag 1 april tot en met zondag 21 april afgesloten voor de scheepvaart en van maandag 8 april tot en met zondag 21 april voor auto's. Voetgangers en fietsers kunnen van 8 tot 15 april nog gebruikmaken van de Venserbrug, maar vanaf maandag 15 april tot en met zondag 21 april is de brug volledig afgesloten. Er kan dan wel gebruik worden gemaakt van de Diemerbrug.

De Diemerbrug wordt van maandag 22 april tot en met zondag 12 mei afgesloten voor de scheepvaart en van maandag 29 april tot en met zondag 12 mei voor al het verkeer. De Venserbrug is dan weer in gebruik. Bus 44 rijdt van 29 april tot en met 12 mei een aangepaste route. De bus rijdt dan via de Venserbrug. De halte bij Beukenhorst vervalt. Er komt een tijdelijke halte op de Bovenrijkersloot nabij de Venserkade.

Soms lastig en vervelend

Lex Scholten: "Om de overlast te beperken hebben we ervoor gekozen de afsluiting van de Diemerbrug samen te laten vallen met de periode dat er geen tram rijdt en dat we werken aan de kruising met de Burgemeester Bickerstraat. Kortom, het komende halfjaar staat ons heel wat te wachten. Dat is soms lastig en vervelend, dat kan ik me goed voorstellen. Toch doe ik een beroep op ieders begrip en geduld, want het eindresultaat wordt mooi. Als alle werkzaamheden achter de rug zijn, zijn de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg omgevormd tot een prachtige, groene boulevard. Met ruimte voor fietsers en wandelaars en voldoende plekken om gezellig aan het water te zitten. Een aanwinst voor onze gemeente."