Werkzaamheden Oost-West As

DIEMEN Er vinden veel werkzaamheden plaats die ingrijpende gevolgen hebben voor het verkeer.

Komend weekeinde worden de laatste werkzaamheden aan de rotonde op de hoek van de Prins Bernhardlaan en de Muiderstraatweg verricht. De werkzaamheden beginnen vrijdagavond om 22.00 uur. Het verkeer in de richting van Plantage de Sniep wordt omgeleid via een tijdelijke rijbaan. Naar verwachting duren deze werkzaamheden tot in de avond van zaterdag 30 maart. Op zondag 31 maart kan het verkeer richting Plantage de Sniep weer de gebruikelijke route volgen.

Daarna wordt begonnen met asfalteren vanaf de andere kant van de rotonde tot aan de kruising met de Burgemeester de Kievietstraat. De noordelijke rijbaan van de Muiderstraatweg wordt dan afgesloten voor verkeer. Verkeer vanuit Plantage de Sniep richting Diemen Centrum wordt omgeleid via de Provincialeweg. Verkeer vanuit Amsterdam met bestemming de Prins Bernhardlaan wordt omgeleid via de Arent Krijtsstraat. Deze omleiding is van kracht tot maandagochtend 1 april. De werkzaamheden aan de rotonde zijn onderdeel van het project Oost-West As. Meer informatie over dit project is te vinden op de website www.diemen.nl/oostwestas.

Tijdelijke rijbaan

Er wordt momenteel gewerkt aan de aanleg van een tijdelijke rijbaan op de Muiderstraatweg. Dit in verband met de volgende werkzaamheden voor de Oost-West As. Deze rijbaan wordt vanaf 8 april in gebruik genomen. Er wordt dan begonnen met werk aan de zuidbaan van de Muiderstraatweg. Verkeer vanuit Plantage de Sniep wordt omgeleid via de Prins Bernhardlaan. Verkeer richting Plantage de Sniep wordt over de tijdelijke rijbaan omgeleid. Als het werk aan de zuidbaan van de Muiderstraatweg klaar is, begint het werk aan de noordbaan van de Muiderstraatweg. Het verkeer richting Plantage de Sniep rijdt dan over de nieuwe zuidbaan.

5