Dames SV Zeeburg winnen van VOC: 16-26

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen VOC 3 met 16-26 gewonnen.

SV Zeeburg had eerder dit seizoen de thuiswedstrijd tegen VOC makkelijk gewonnen. Maar in Amsterdam werd er met hars op de handen gespeeld. De verwachting was dat het voor SV Zeeburg lastiger zou worden. VOC zette Marlies Buur vast. Zij speelde op de linkeropbouw. De Amsterdammers hadden onthouden dat zij tijdens de wedstrijd in Diemen veel had gescoord. Coach Doug van Leeuwen gaf Marlies vervolgens een plek in het midden. Het gevolg hiervan was dat de speelsters op de linker- en rechteropbouw gebruik konden maken van de ruimte. Dit resulteerde in een aantal treffers. Ook rondde de ploeg uit Diemen een aantal breaks effectief af. Bij rust leidde SV Zeeburg met 4-12.

Mooie reddingen

Na de hervatting vielen er een paar gaten in de verdediging van SV Zeeburg. VOC kon hierdoor een aantal keer scoren. Maar door mooie reddingen van keepster Annick van den Mark en effectief spel in de voorhoede won SV Zeeburg de wedstrijd met ruim verschil: 16-26.

SV Zeeburg speelt op zaterdag 23 maart een uitwedstrijd tegen Meervogels '60. De wedstrijd in Akersloot begint om 20.00 uur.


Winst teams De Meeuwen

DIEMEN Het eerste herenteam van De Meeuwen heeft de uitwedstrijd tegen Aquawaard met 5-6 gewonnen.

Oceanus is met 46 punten uit 19 duels koploper in de tweede klasse A. DAW is tweede en heeft na 18 wedstrijden 36 punten. De Meeuwen staat met 35 punten uit 18 duels op de derde plaats.

Op zaterdag 23 maart staat er een topduel op het programma. De Meeuwen ontvangt dan Oceanus. De wedstrijd in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran begint om 20.30 uur.

Dames

Het eerste damesteam van De Meeuwen boekte eveneens een overwinning. De dames wonnen het uitduel tegen De Waterwolf met 5-6. De dames van De Meeuwen spelen op zaterdag 23 maart een thuisduel tegen De Reuring. De wedstrijd begint om 19.40 uur.