Geen steun voor aanleg pop-uppark

DIEMEN Er komt geen pop-uppark op de hoek van de Arent Krijtsstraat en de Hartveldseweg. De fractie van Leefbaar Diemen had hierover een initiatiefvoorstel ingediend. Tijdens de informatieve raadsvergadering van donderdagavond bleek dat de overige fracties het voorstel niet steunen.

Leefbaar Diemen is van mening dat de bewuste locatie er al lange tijd verre van toonbaar uitziet. De partij spreekt van 'een puinhoop'. Het gaat om een bouwput waar puin ligt. Niet alleen de fractie van Leefbaar Diemen stoort zich eraan. Dat geldt ook voor veel andere inwoners van Diemen.

Sympathiek plan

Het lijkt Leefbaar Diemen een goed idee om een laag aarde over het puin te storten en daar (pot)planten en struiken te plaatsen. En tevens een aantal bankjes, een prieeltje en een zandbakje. Ook lijkt het de partij een goed idee om het bevrijdingsstandbeeld in het parkje te herplaatsen. Tijdens de informatieve raadsvergadering bleek dat de overige partijen in de gemeenteraad het voorstel van Leefbaar Diemen weliswaar 'sympathiek' vinden, maar niet willen steunen. Een probleem voor de uitvoering van het plan is dat de grond geen eigendom is van de gemeente, maar van projectontwikkelaar AM.

De partijen missen ook financiƫle onderbouwing en een dekkingsvoorstel in het initiatiefvoorstel van Leefbaar Diemen.