Bewoners van Berkenstede in Diemen-Zuid kunnen al maanden niet goed tv kijken.
Bewoners van Berkenstede in Diemen-Zuid kunnen al maanden niet goed tv kijken.

Problemen tv-ontvangst Berkenstede

DIEMEN Bewoners van woonzorgcentrum Berkenstede in Diemen-Zuid hebben al maanden last van een slechte ontvangst van televisiezenders. Het luisteren naar de radio is zelfs helemaal niet mogelijk. Dit laat een mantelzorger van een van de bewoners weten.

De mantelzorger geeft aan dat de directie van Berkenstede ruim drie maanden geleden het besluit heeft genomen om het contract voor de radio- en tv-aansluitingen met Ziggo op te zeggen. Hiervoor in de plaats is een contract met Jip TV afgesloten. "Het gevolg hiervan is dat er is overgeschakeld van een analoge verbinding naar een digitale aansluiting. Volgens de directie van Berkenstede zouden de kosten voor de bewoners hetzelfde blijven. Maar de afgelopen drie maanden is helaas gebleken dat de tv-ontvangst constant gepaard gaat met veel storingen. Televisie kijken is voor de bewoners van Berkenstede dan ook geen pretje. Het luisteren naar de radio is zelfs onmogelijk, want bewoners kunnen geen radio meer ontvangen. Netto is Jip TV dus wel duurder dan Ziggo, want het bedrijf levert maar de helft van het aanbod dat Ziggo leverde." De mantelzorger, die zegt ook namens andere mantelzorgers te spreken, geeft aan dat het een probleem is dat zij niet kunnen oplossen voor de bewoners. "Er is geen enkele communicatie tussen de directie van Berkenstede en de bewoners, hun familie en mantelzorgers."

Een woordvoerder van Cordaan, waar Berkenstede onder valt, bevestigt het probleem. "Er is van Ziggo op Jip TV overgeschakeld in verband met de aanwezigheid van glasvezel. Voor tv's die ouder zijn dan zeven jaar is een decoder nodig. Het klopt dat bewoners geen radio kunnen ontvangen. Een aantal van hen luistert radio via de tv of een tablet. Er wordt aan een oplossing gewerkt. Eind deze week hebben de bewoners ook weer de beschikking over een analoog signaal. Overigens is er inmiddels overleg geweest met vrijwel alle bewoners."