Busbaan

Vervolg van voorpagina.

Voor bewoners en andere betrokkenen wordt dit voorjaar een inloopavond georganiseerd waarin de resultaten van de onderzoeken worden gepresenteerd. Ook wordt de bestemmingsplanprocedure toegelicht. Hierin wordt ook aangegeven op welke momenten bewoners en andere betrokkenen hun mening kunnen geven over het bestemmingsplan. Naar verwachting duurt het anderhalf jaar voordat het gewijzigde bestemmingsplan wordt vastgesteld door de gemeenteraad. Naast het starten van de bestemmingsplanprocedure wil de gemeente ook beginnen met het herinrichten van de openbare ruimte rondom de route van de busbaan. Bewoners zullen uitgenodigd worden mee te denken over de inrichting. Hierin worden aspecten zoals groen, voldoende speelvoorzieningen, aanpak parkeeroverlast etc. meegenomen. Bewoners worden hierin actief betrokken.


Bijeenkomst over biomassa in IJburg

DIEMEN Maaike Hillebrand uit Diemen organiseert samen met twee bewoners van IJburg op vrijdagavond 29 maart een bijeenkomst die in het teken staat van de mogelijke komst van een biomassacentrale in Diemen.

De bijeenkomst vindt plaats in Lolaland aan de Pampuslaan 501 in IJburg en start om 20.00 uur (inloop 19.30 uur). De bijeenkomst heeft de naam 'Biomassacentrale Hoezo?' en is ook bedoeld voor inwoners van Diemen. De volgende sprekers zullen die avond een bijdrage aan de discussie leveren: Martijn Katan (hoogleraar, publiceerde in NRC over duurzaamheid), Jan den Ouden (deskundige bosbeheer en bosecologie, verbonden aan universiteit Wageningen), Anne Knol (expert luchtkwaliteit, Milieudefensie) en Johan Vollenbroek (verbonden aan MOB, een NGO, die deskundig is op gebied van klimaatverandering en biodiversiteit). Maaike Hillebrand: "We zijn nog bezig met de invulling van het tweede deel van de avond. Daarin gaan een paar genodigden met elkaar in gesprek. Mensen mogen me deze week vragen doorgeven via de mail. Ik probeer die vragen op de avond aan de orde te laten komen."

Geïnteresseerden kunnen vragen stellen en zich aanmelden voor de bijeenkomst door een e-mail te sturen naar: geenbiomassacentrale@gmail.com.