Nica Wesselink en Remco Lindeman.
Nica Wesselink en Remco Lindeman.

Osteopathie Lindeman heeft vanaf
1 april praktijk in SMC Diemen

Osteopathie Lindeman vestigt zich met ingang van 1 april in het SMC Diemen. Eigenaar Remco Lindeman vertelt over de praktijk.

DIEMEN Osteopathie Lindeman beschikt momenteel over twee praktijken. De hoofdvestiging is aan de Rooseveltlaan 78 in Amsterdam-Zuid, de tweede vestiging in de Valkenburgerstraat 188e in het centrum van Amsterdam. Praktijkeigenaar Remco Lindeman werkt samen met twee collega's: Nica Wesselink en Zoë Reynaert. Nica Wesselink zal vooral in Diemen gaan werken.

Osteopathie Lindeman beschikt vanaf 1 april over een eigen praktijk in het Sport Medisch Centrum in de Burgemeester van Tienenweg 24 in Diemen. De praktijk is vanaf die datum op maandag van 12.00 tot 21.30 uur geopend en op woensdag van 08.00 uur tot 17.30 uur. Patiënten kunnen er op maandag dus ook in de avonduren terecht voor een behandeling. "Osteopaten zijn uitstekend geschoold in het herkennen van onderliggende ziektebeelden. U heeft geen verwijzing nodig om de praktijk te consulteren", aldus Remco.

Holistische aanpak

Remco: "Er is een verschil tussen het werk van een fysiotherapeut en een osteopaat. Een fysiotherapeut behandelt vooral spieren, pezen en gewrichten. Een osteopaat richt zich ook op de interne bewegelijkheid. Dus bijvoorbeeld ook op de organen, zoals de darmen, de nieren en de blaas. Problemen met organen kunnen tot andere klachten leiden. Om een voorbeeld te geven: spanning in de darmen kan voor rugklachten zorgen. Wij kijken als osteopaat dus naar het hele lichaam. Wij spreken van een holistische aanpak."

Specialisme

Een osteopathische behandeling is te ondergaan door iedereen met lichamelijke klachten. Ook baby's, kinderen en zwangere vrouwen reageren bijzonder goed op deze therapie. Binnen de praktijk heeft iedere therapeut een eigen specialisme, zodat de gezondheid van mensen van iedere leeftijdscategorie behandeld kan worden. Is een klacht toch erg ingewikkeld dan zijn de therapeuten altijd in de gelegenheid om elkaar te consulteren in het wekelijks overleg. Osteopathie Lindeman staat bekend om de korte lijnen in de praktijk.

Remco Lindeman ziet voordelen van samenwerking

Goede locatie

SMC Diemen is eigendom van Mark Kaandorp en Joyce Schreuder en ging 2,5 jaar geleden open. Remco: "Het SMC Diemen is op een goede locatie gevestigd. De praktijkruimte waarover wij de beschikking krijgen ziet er mooi en modern uit. SMC Diemen is goed bereikbaar per openbaar vervoer en door de blauwe zone is er meestal voldoende ruimte om te parkeren."

Voordelen

Hij ziet de voordelen van het werken in een praktijk waar ook andere disciplines zijn gevestigd. "Na een behandeling door de osteopaat kan het belangrijk zijn dat een patiënt het lichaam verder traint bij de fysiotherapeut. Andersom kan een fysiotherapeut patiënten ook naar ons verwijzen."
De behandelingen door een osteopaat van Osteopathie Lindeman worden door de zorgverzekeraar vergoed als patiënten aanvullend verzekerd zijn. Uiteraard zijn de regels van de zorgverzekeraar hierop van toepassing. De betaling vindt direct na de behandeling plaats. Hiervoor is er een pinautomaat aanwezig. De patiënten ontvangen dan direct een nota die zij kunnen indienen bij de zorgverzekeraar.

Intakegesprek

Remco: "In april biedt Osteopathie Lindeman op de locatie in Diemen een gratis intakegesprek aan van 20 minuten.
Hierin kunnen we kijken of osteopathie iets voor uw klacht kan betekenen."

Voor meer informatie kan de website www.osteopathielindeman.nl worden geraadpleegd.