EDOG Muzikaal Theater.
EDOG Muzikaal Theater.

EDOG Muzikaal Theater voert
twee keer de musical Titanic op

EDOG Muzikaal Theater speelt op 22 en 23 maart de musical 'Titanic'. Die voorstellingen vinden plaats in Sporthal Diemen.

DIEMEN EDOG Muzikaal Theater is bezig met de laatste voorbereidingen van de twee uitvoeringen van de musical 'Titanic'. Bestuurslid Reintje Blokpoel, bestuurslid Diederik de Graaf en jeugdlid Charlotte Vos vertellen over Titanic de Musical.

Titanic de Musical gaat over de scheepsramp die zich in 1912 voltrok. Het schip de Titanic schuurde tegen een ijsberg aan. Hierbij kwamen in totaal meer dan 1.500 passagiers en bemanningsleden om het leven.

Reintje speelt Edith Corse Evans, een alleenstaande vrouw die verdronk omdat ze haar plaats in een reddingssloep afstond aan een vrouw met een gezin. Diederik speelt eerste stuurman Murdoch en zingt solo en Charlotte speelt stewardess Hutchinson.

Het script is van Peter Stone, de muziek van Maury Yeston en de Nederlandse vertaling van Daniel Cohen. Erik Damman is regisseur en Rosite van der Woude is dirigent.

EDOG Muzikaal Theater pakt groots uit. Er staan tijdens Titanic zo'n zeventig spelers en speelsters op het toneel. Het gaat niet alleen om leden, maar ook om oud-leden

De leden van EDOG Muzikaal Theater repeteren al lange tijd voor Titanic. Aanvankelijk was dit een keer per week en de laatste weken tweemaal in de week. De repetities vonden plaats in Theater de Omval. Begin deze week is de bouwploeg begonnen met de inrichting van Sporthal Diemen. Zij krijgen hulp van professionals voor het licht en geluid.

Bezoekers krijgen de indruk dat zij zich in theater bevinden

Theater

Bezoekers van de voorstellingen zullen de indruk krijgen dat zij zich in een theater bevinden. De generale repetitie van Titanic de Musical vindt vanavond (donderdag) plaats in Sporthal Diemen. Deze repetitie is alleen te bezoeken met toestemming van de vereniging.
De voorstellingen op vrijdag 22 maart en zaterdag 23 maart beginnen om 20.00 uur. De zaal gaat beide dagen om 19.00 uur open. Er zijn voor beide voorstellingen nog kaarten beschikbaar via www.edog.nl. De twee uitvoeringen van Titanic de Musical maken deel uit van de festiviteiten rond het 40-jarig bestaan van EDOG Muzikaal Theater. De vereniging bestond op 5 oktober 2018 40 jaar. Dit wordt het seizoen van 2018-2019 gevierd. In november was er een jubileumconcert in Theater de Omval: 'EDOG veertig jaar in beweging'.

Kaarten via www.edog.nl/kaartverkoop.

Zaterdag was er een voorproefje van Titanic in winkelcentrum Diemerplein.