Themacafé in teken van energie

DIEMEN In de openbare bibliotheek wordt op woensdag 20 maart weer een themacafé gehouden. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Het thema is dit keer energie. Tijdens het themacafé wordt in spelvorm bekeken welke maatregelen mensen zelf kunnen nemen om energie te besparen. Er worden een circulaire energiekwis, het Groot Bespaarspel en het Energielabelspel gespeeld. Wie zijn jaarrekening meeneemt leert van Jorrit Leijting, adviseur duurzaamheid en inwoner van Diemen, hoe je je eigen energieverbruik (gas en elektriciteit) kunt vergelijken met dat van anderen. Degenen die nu al weinig kosten hebben, kunnen toelichten hoe ze dat voor elkaar krijgen.

Zonnepanelen

Leijting zal ook vertellen hoe mensen kunnen profiteren van de opbrengst van zonnepanelen, ook als ze die niet op hun eigen dak kunnen plaatsen. Bijvoorbeeld omdat ze in een flat wonen, of in een huurhuis. Diemen Ecostroom, een energiecoöperatie, heeft ondernemers in Diemen bereid gevonden het platte dak van hun bedrijfspand ter beschikking te stellen. Bewoners en ondernemers kunnen zonnepanelen financieren en zo tóch zelf zonne-energie opwekken.