SV Zeeburg klopt VZV: 22-21

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft voor eigen publiek gewonnen van koploper VZV: 22-21. Bij rust was de stand 11-6 voor SV Zeeburg.

De wedstrijd liep in het begin gelijk op. Beide ploegen scoorden niet veel. Naarmate de eerste helft vorderde, kwamen de dames van SV Zeeburg in hun spel. De dames uit Diemen konden elkaar gemakkelijk vrijspelen en wisten het doel te vinden.

Comfortabel

VZV zag veel schoten over en naast het doel gaan en had moeite met de goede dekking van SV Zeeburg. Bij rust leidde de thuisclub comfortabel: 11-6.

In de tweede helft wist SV Zeeburg een gat van zeven punten te slaan. Maar daarna kende de ploeg uit Diemen een slechtere fase. VZV maakte hier dankbaar gebruik van en wist de stand terug te brengen naar een verschil van één punt.

Spannend

Met nog 1 minuut en 44 seconden op de klok werd het nog even spannend. SV Zeeburg was in balbezit, maar verloor de bal 10 seconden voor tijd. VZV ging meteen naar voren om er in ieder geval nog een gelijkspel uit te halen. Een verdedigster van SV Zeeburg zette de speelsters van VZV vast. VZV kreeg nog een vrije bal die niet werd benut. Eindstand: 22-21.

Uitwedstrijd

SV Zeeburg speelt op zaterdag 16 maart een uitwedstrijd tegen VOC. De wedstrijd in Sporthal Elzenhagen in Amsterdam-Noord begint om 19.15 uur.

Winst voor heren De Meeuwen

DIEMEN De heren van De Meeuwen hebben de uitwedstrijd tegen Triton met 6-7 gewonnen. Het waterpoloteam staat derde op de ranglijst van de tweede klasse A.

Het eerste herenteam speelt op zaterdag 16 maart opnieuw een uitduel. De ploeg gaat dan op bezoek bij Aquawaard. De wedstrijd begint om 19.55 uur.

Dames

Het eerste damesteam verloor het uitduel tegen ZV de Zaan met 6-2. De dames staan op de zesde plaats van de tweede klasse A. De ploeg gaat op zaterdag 16 maart op bezoek bij De Waterwolf. De wedstrijd start om 18.45 uur.