Politie arresteert Diemenaar voor phishing

DIEMEN De politie heeft op 5 maart een inwoner van Diemen aangehouden voor phishing. Het totale schadebedrag is op dit moment nog niet bekend, maar wordt geschat op meer dan een ton euro.

De 24-jarige man richtte zich op telecomproviders en banken. Het betrof ook banken in Belgiƫ. Bij de huiszoeking werden diverse spullen, zoals een laptop, in beslag genomen. De man beschikte over over software voor het verzenden van sms-berichten en had onlangs kopieƫn had gemaakt van een of meerdere bankwebsite(s) om hiervan vermoedelijk een phishingsite(s) te maken.

De politie deed al langer onderzoek naar de man. In juni 2018 deed een bank aangifte tegen hem, waardoor het balletje ging rollen. Het onderzoek gaat nu verder. Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door hen te lokken naar een valse (bank)website, die een kopie is van de echte website, om ze daar te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord.


Stemlokalen verkiezingen 20 maart

DIEMEN De verkiezingen van de leden van de Provinciale Staten en voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vechtstreek vinden op woensdag 20 maart plaats. Inwoners van Diemen kunnen in elk willekeurig stemlokaal in de gemeente stemmen. De gemeente heeft de stemlokalen bekendgemaakt.

Inwoners van Diemen kunnen op de volgende locaties in Diemen stemmen: gemeentehuis - D.J. den Hartoglaan 1, zorgcentrum De Diem - Arent Krijtsstraat 48, sociaal cultureel centrum De Schakel - Burgemeester Bickerstraat 46a, NS-station Diemen - Dr. A.J.J. van Gemertplein, Sporthal Diemen - Prins Bernhardlaan 2, brede school Noorderbreedte - Vogelweg 4, wijkcentrum Het Noorderlicht - Gruttoplein 2, zorgcentrum Berkenstede - Berkenplein 300, Sportcentrum Wethouder F.B. Duran - Ouderkerkerlaan 10, Locatie Greystar (Campus Diemen) - Dalsteindreef 2008, keet Boschplaat - naast Biesbosch 3 en Huis van de Buurt 't Kruidvat - Ouderkerkerlaan 30.