Bruggen tijdelijk afgesloten

DIEMEN De Venserbrug en de Diemerbrug worden binnenkort tijdelijk afwisselend afgesloten voor het verkeer en de scheepvaart. Dit is nodig omdat de elektrische installaties van de bruggen worden vervangen.

De Venserbrug wordt van maandag 1 april tot en met zondag 21 april afgesloten voor de scheepvaart en van maandag 8 april tot en met zondag 21 april voor auto's. Voetgangers en fietsers kunnen van 8 tot 15 april nog gebruikmaken van de Venserbrug, maar vanaf maandag 15 april tot en met zondag 21 april is de brug volledig afgesloten. Er kan dan wel gebruik worden gemaakt van de Diemerbrug.

De Diemerbrug wordt van maandag 22 april tot en met zondag 12 mei afgesloten voor de scheepvaart en van maandag 29 april tot en met zondag 12 mei voor al het verkeer. De Venserbrug is dan weer in gebruik. Bus 44 rijdt van 29 april tot en met 12 mei een aangepaste route. De bus rijdt dan via de Venserbrug. De halte bij Beukenhorst vervalt. Er komt een tijdelijke halte op de Bovenrijkersloot nabij de Venserkade.

De huidige elektrische installaties van de Venserbrug en de Diemerbrug zijn aan het eind van hun levensduur. Voor de veiligheid en bedrijfszekerheid van de bruggen is vervanging van deze installaties noodzakelijk. Dit heeft tot gevolg dat de bruggen afwisselend worden afgesloten voor het verkeer en de scheepvaart.

Venserbrug

Afgesloten voor scheepvaart van maandag 1 april tot en met zondag 21 april.

Afgesloten voor al het verkeer vanaf maandag 8 april tot en met zondag 21 april.