De vlaggen worden gehesen.
De vlaggen worden gehesen. Foto: Trudy Kroese

Hoogste punt van gebouw OurDomain op campus bereikt

DIEMEN Het hoogste punt van het gebouw OurDomain op Our Campus in Diemen-Zuid werd donderdag bereikt. Dit werd gevierd. De vlaggen van de eigenaar van het gebouw Greystar, bouwbedrijf Van Wijnen en de gemeente Diemen werden gehesen. Onder de genodigden waren veel bouwvakkers.

In OurDomain komen 774 nieuwe appartementen voor studenten en young professionals met bijbehorende voorzieningen en een parkeergarage.

De eerste bewoners krijgen in juli de beschikking over hun appartement. Ruim op tijd dus voor het studiejaar 2019-2020. De laatste bewoners betrekken naar verwachting in januari 2020 hun appartement.

OurDomain wordt deels gebouwd op de plek waar in het verleden de betonnen parkeergarage stond.

Veel bouwvakkers

Frank Klomp van Van Wijnen en Mark Kuijpers van Greystar, het bedrijf dat eigenaar is van Our Campus en dus ook van het gebouw OurDomain, stonden tijdens hun toespraak stil bij de werkzaamheden. Er zijn veel bouwvakkers keihard aan het werk. Soms wel 250 man. Er wordt zes dagen per week van 07.00 tot 19.00 uur gewerkt, dus de vrije zaterdag van de bouwvakkers schiet er regelmatig bij in. Daarnaast stonden zij stil bij de goede en prettige samenwerking met de gemeente Diemen. "Een gemeente met ballen", aldus Klomp.

Wethouder Lex Scholten van Wonen toonde zich trots over wat er tot stand wordt gebracht. "Hoewel ik bij de eerste bouwtekeningen aarzelde, vind ik het een mooi gebouw geworden. Het sluit goed aan bij de overige gebouwen op de campus en de leefomgeving. Ik verwacht dat dit gebouw er over 15 tot 20 jaar nog mooi uitziet."