SV Diemen verloor van hooggeplaatst HBC.
SV Diemen verloor van hooggeplaatst HBC. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen verliest van HBC

DIEMEN SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen HBC met 1-3 verloren. Bij rust was de stand 1-1.

De bezoekers kwamen op voorsprong na een corner. Kort voor rust bepaalde aanvaller Rowen Buis de stand op 1-1. In de 87e minuut kwam HBC opnieuw op voorsprong. SV Diemen zette daarna alles op alles om gelijk te maken en gaf daardoor achterin veel ruimte weg. HBC profiteerde hiervan in de blessuretijd en bepaalde de eindstand op 1-3.

De KNVB nam vorige week het besluit om Real Sranang definitief uit de competitie te halen. De ploeg was diverse keren niet komen opdagen voor een competitieduel. Het gevolg van dit besluit is dat de resultaten van de wedstrijden van de Amsterdammers zijn geschrapt. Voor SV Diemen betekent dit dat de ploeg maar liefst zes punten heeft ingeleverd. SV Diemen won in november de uitwedstrijd bij Real Sranang met 2-4. In januari werd de thuiswedstrijd met 6-1 gewonnen. De KNVB heeft ook besloten dat er dit jaar geen club rechtstreeks degradeert uit de derde klasse C. De clubs die als laatste en voorlaatste eindigen moeten zich via de nacompetitie proberen te handhaven. De derde periode in de derde klasse C vervalt. IVV en DCG hebben respectievelijk de eerste en tweede periodetitel gewonnen. De ploeg die het hoogst eindigt zonder de titel of een periodekampioenschap te hebben gewonnen, mag ook deelnemen aan de nacompetitie met als inzet promotie. SV Diemen staat na de nederlaag tegen HBC nog steeds op de zesde plaats van de ranglijst. De ploeg van trainer Steur heeft na 16 duels 21 punten.
SV Diemen gaat op zondag 17 maart op bezoek bij De Meer. De wedstrijd op Sportpark Drieburg begint om 14.00 uur.