Accommodaties sport worden rookvrij

DIEMEN De gemeente gaat binnenkort bij en op de buitensportaccommodaties borden van de Hartstichting plaatsen waarbij wordt aangegeven dat het om een rookvrije plek gaat.

Wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken heeft dit onlangs meegedeeld tijdens een vergadering van de Sportraad Diemen. Leden van sportverenigingen in Diemen hebben zitting in de sportraad en overleggen eens per kwartaal met de gemeente. Klaasse geeft aan dat het een vooraankondiging betrof en dat het besluit formeel nog moet worden genomen.

Klaasse: "Het streven van de gemeente is dat er in Diemen alleen maar rookvrije sportaccommodaties zijn. Wij vinden dat sport en roken niet samengaan en willen niet dat kinderen op een sportaccommodatie worden blootgesteld aan roken. De meeste verenigingen steunen het voorstel. Bij Manege De Eenhoorn mag niet meer worden gerookt en ik heb begrepen dat dit alleen maar tot positieve reacties heeft geleid. Een aantal andere sportverenigingen praat intern over het rookbeleid."

Jos Muller, manager Sportzaken van de gemeente: "Door het plaatsen van die borden geven wij als gemeente een signaal af dat wij niet willen dat er op sportaccommodaties wordt gerookt. Het is geen officieel verbod en we gaan niet handhaven. We gaan er wel van uit dat de leden van de sportverenigingen er samen uitkomen. In de indoorsportaccommodaties wordt uiteraard niet gerookt. Wij gaan wel een aantal aanvullende maatregelen nemen. Binnenkort mogen personeelsleden die in de sportaccommodaties werken niet meer buiten in het zicht roken. Wij willen als gemeente niet langer geassocieerd worden met roken. Het gaat echter nog maar om weinig personeelsleden die roken."