Afbeelding

Yeliz Yildiz-Kaya

Raadslid voor GroenLinks
Woont twee jaar in Diemen

Je bent bijna een jaar raadslid. Hoe bevalt het?
"Goed. In het begin was ik vooral bezig met aftasten. Er komt heel veel op je af. Ik woon nu twee jaar in Diemen en door het raadswerk heb ik Diemen goed leren kennen. Ik vind het prettig dat ik invloed kan uitoefenen op het beleid. Ik richt mij vooral op het sociaal domein."

Wat doe je verder?
"Ik werk bij de afdeling Werk Participatie en Inkomen bij de gemeente Amsterdam. Wij begeleiden mensen zonder werk. Naar een baan, activiteiten, maar soms ook naar zorg, of helpen hen zelfredzaam te worden."

Heb je hobby's?
"Ik heb er weinig tijd voor. Wij hebben drie kinderen: van zeven jaar, vijf jaar en acht maanden. Met drie kinderen, mijn baan en het raadswerk heb ik het druk. Maar ik ga wel elke maand met een groep vriendinnen iets doen. Verder vinden mijn man en ik het leuk om koffietentjes in Amsterdam te bezoeken."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"Wij wonen in de wijk Plantage de Sniep. Het is heerlijk wonen. Er is veel groen, er zijn veel speelplaatsen voor kinderen en het is er veilig. De meeste kinderen zitten op De Kersenboom. Dat vind ik een heel goede school. Veel kinderen in de wijk kennen elkaar via school."

Wat is jouw beste eigenschap?
"Ik ben tolerant en niet bevooroordeeld."

En jouw slechtste?
"Ik ben soms ongeduldig."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Turkije. Mijn ouders zijn daar geboren. Ik ben in Eerbeek in Gelderland geboren. Turkije is een mooi land met veel cultuur. En als wij daar zijn, bezoeken wij vaak familie."