SV Zeeburg ontvangt koploper

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg speelt zaterdag een thuisduel tegen koploper VZV. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 19.45 uur.

De ploeg uit 't Veld in Noord-Holland heeft na 18 duels 34 punten en ligt op titelkoers in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. Het Amsterdamse US staat met 30 punten uit 18 duels op de tweede plaats en SV Zeeburg staat met 26 punten op de derde plaats. De handbalsters uit Diemen kwamen pas 17 keer in actie.

Mooi afscheid

De competitie bestaat uit 22 duels en SV Zeeburg heeft alleen nog theoretisch kans om kampioen te worden. De handbalsters uit Diemen zullen er echter alles aan doen om als tweede te eindigen. Het zou een mooi afscheid betekenen voor trainer/coach Doug van Leeuwen. Hij maakte onlangs bekend dat hij aan het einde van dit seizoen stopt bij SV Zeeburg. Van Leeuwen is dan vijf seizoenen trainer/coach van de dames 1 geweest.


Nederlaag heren De Meeuwen

DIEMEN Het eerste herenteam van De Meeuwen heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen DAW met 4-6 verloren.

De wedstrijd tussen De Meeuwen en DAW was belangrijk. Voor aanvang van het duel stond DAW op de tweede plaats van de tweede klasse A. De waterpoloploeg uit Diemen stond derde op de ranglijst. In januari verloor De Meeuwen het uitduel tegen DAW met 7-3.

DAW toonde zich zaterdagavond in het zwembad van Sportcentrum Wethouder F. B. Duran opnieuw de sterkste ploeg en stelde de zege veilig. Oceanus is met 42 punten uit 17 duels kopkoper van de tweede klasse A. DAW heeft na 16 wedstrijden 36 punten en staat stevig op de tweede plaats. De Meeuwen blijft derde met 29 punten uit 16 duels.

Het eerste herenteam van De Meeuwen speelt op zaterdag 9 maart een uitwedstrijd tegen Triton. De wedstrijd begint om 20.30 uur. Het eerste damesteam van De Meeuwen speelt zaterdagavond een uitwedstrijd tegen ZC De Zaan. De wedstrijd begint om 18.35 uur. De dames kwamen voor het laatst op 9 februari in actie.