De ploeg van trainer Mark Steur kan terugkijken op een uitstekende serie.
De ploeg van trainer Mark Steur kan terugkijken op een uitstekende serie. Foto: Trudy Kroese

Diemen ontvangt zondag HBC

DIEMEN SV Diemen maakt zich op voor de derde thuiswedstrijd in successie. De ploeg van trainer Mark Steur speelt zondag 10 maart thuis tegen HBC. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur.

SV Diemen kwam afgelopen weekeinde niet in actie omdat er een inhaalprogramma was. SV Diemen speelde dinsdagavond een oefenduel tegen JOS Watergraafsmeer. De wedstrijd op Sportpark Drieburg in Amsterdam eindigde in 3-0 voor de thuisclub.

SV Diemen maakt een goed seizoen door. De ploeg kan terugkijken op een uitstekende serie. In de laatste negen duels werd niet verloren. Er werd zes keer gewonnen en driemaal gelijkgespeeld. In het weekeinde voor het inhaalprogramma speelde SV Diemen voor eigen publiek met 1-1 gelijk tegen VVH/Velserbroek. De puntendeling met VVH/Velserbroek was volgens Steur onnodig. SV Diemen had die wedstrijd moeten winnen.

SV Diemen staat met 27 punten uit 17 duels op de zesde plaats van de ranglijst van de derde klasse C. SV Diemen stuit zondag op een sterke opponent. HBC heeft na 17 duels 39 punten en staat op de tweede plaats van de ranglijst. De ploeg heeft drie punten achterstand op koploper DCG. HBC greep zondag naast de tweede periodetitel. De ploeg speelde in het inhaalduel tegen IVV met 1-1 gelijk. DCG, dat niet in actie kwam, werd periodekampioen. HBC eindigde als tweede, SV Diemen als derde. IVV won de eerste periodetitel.

Steur: "Door het gelijkspel van HBC tegen IVV is duidelijk geworden dat wij kampioen van de tweede periode waren geworden als wij de thuiswedstrijd tegen VVH/Velserbroek hadden gewonnen."