Veel belangstelling voor 'koffieklets'.
Veel belangstelling voor 'koffieklets'. Foto: Trudy Kroese

Mooie verhalen tijdens 'koffieklets' van HKD

DIEMEN De Historische Kring Diemen (HKD) heeft zaterdag weer 'koffieklets' gehouden. Leden van de vereniging ontvingen belangstellenden tussen 10.00 en 13.00 uur in het verenigingslokaal in De Schakel.

Ad Saan, voorzitter van de HKD: "Wij houden vier tot vijf keer per jaar 'koffieklets'. Inwoners van Diemen kunnen dan bij ons langskomen om de foto's, archiefstukken en andere zaken in ons archief te bekijken. Maar er komen ook altijd mensen langs die hun verhalen vertellen en ook vaak oude foto's van Diemen meebrengen. Dat is erg belangrijk voor ons, want wij willen die verhalen graag horen en vastleggen."

Touwtrekken

Hij vertelt dat afgelopen zaterdag Theo Verkaik langskwam. Hij vertelde over de legendarische touwtrekwedstrijden die vroeger in Diemen werden gehouden. De familie Verkaik had een sterk team. Theo Verkaik schonk de HKD een beker die de familie tijdens een touwtrekwedstrijd in Diemen-Zuid had gewonnen. Gert en Marion van Staveren kwamen eveneens langs tijdens 'koffieklets'. Zij hadden lange tijd Wassalon Dubbelblank in de René Castelijnstraat 13A. De zaak sloot in december 2018. Ook zij vertelden de leden van de HKD verhalen over hun bedrijf en het Diemen van vroeger.

De HKD ontving zaterdag ook een muuranker die vroeger in 19e-eeuwse boerderij Vredehof hing. Tijdens 'koffieklets' konden bezoekers uiteraard genieten van een kop koffie en heerlijke koekjes. Het ging om kletskoppen, waarvan een deel was gebakken door Cora Rijfkogel, lid van de Historische Kring Diemen.

De HKD houdt op zaterdag 25 mei opnieuw 'koffieklets'.