Laura en Esther in Vondst.
Laura en Esther in Vondst. Foto: Trudy Kroese

Bij Vondst krijgen artikelen een herbestemming

DIEMEN De duurzame winkel Vondst in de Arent Krijtsstraat 13 gaat op vrijdag 1 maart open. Laura Minderhoud en Esther Vens zijn eigenaar van de winkel. Zij vertellen over hun initiatief en plannen.

Laura en Esther wonen beiden in Diemen. Zij kennen elkaar van de tijd dat hun kinderen op de crèche zaten. Esther: "Laura en ik kwamen vaak bij hergebruikwinkel Next die tot vorig jaar in de Ouddiemerlaan was gevestigd. Wij houden van mooie dingen en vinden het leuk als die niet worden weggegooid, maar een herbestemming krijgen."

Laura: "Veel mensen kopen nog steeds alles nieuw. Het is helemaal niet erg om sommige dingen nieuw te kopen, maar het is ook leuk en goed voor het milieu om gebruikte spullen te kopen."

Gevarieerd assortiment

Klanten treffen in Vondst een gevarieerd assortiment aan: tweedehandskleding (dames, heren en kinderen), schoenen, accessoires, sieraden, servies en glaswerk, kussens, speelgoed en kinderboeken. Daarnaast verkopen ze duurzaam ontwikkelde producten zoals kaarten, gemaakt door illustrator Mariette Ciggaar, een goede vriendin van Laura, en bordjes ontworpen door de moeder van Esther.

Klanten die spullen weg willen doen kunnen die bij Vondst brengen. Esther: "Wij maken wel een strenge selectie. Wij willen mooie dingen van goede kwaliteit en de winkel moet niet te vol worden."

Vondst in Arent Krijtsstraat 13 gaat vrijdag open

Artikelen blijven twaalf weken in de winkel. Als iets wordt verkocht ontvangt de klant die het heeft ingebracht 40 procent van de verkoopprijs.

Ontmoetingsplek

Esther en Laura willen graag dat Vondst een ontmoetingsplek wordt. "We verkopen ook koffie, thee, limonade en en zelfgebakken taart. We hebben een grote tafel in de zon en straks kun je ook buiten zitten. Wij weten dat er in Diemen behoefte is aan een winkel als Vondst. Wij gaan vrijdag open, maar zijn al een aantal weken enkele dagen per week in de winkel aanwezig. Er komen veel mensen binnen die enthousiast zijn", aldus Laura. Er komt een jongedame de zaak binnen. Zij heeft een paar mooie laarsjes van Calvin Klein bij zich. "Ik heb deze laarsjes een paar keer gedragen, maar ze passen mij niet goed. Ik vind het zonde en hoop dat iemand er blij mee is."

Vondst is op woensdag en vrijdag open van 09.00 tot 17.00 en zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur.