TIW-Survivors hoeft geen huur voor velden te betalen

DIEMEN DIEMEN TIW-Survivors hoeft voor het seizoen 2019 geen huur te betalen voor het gebruik van de velden op Sportpark De Diemen. De huur voor het clubgebouw is voor het seizoen dat binnenkort van start gaat gehalveerd. Dit heeft het college van B en W besloten.

De gemeente heeft de huurovereenkomst met TIW-Survivors voor het clubgebouw en de velden met 1 jaar verlengd.

Wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken: "De velden van TIW-Survivors zijn niet in goede staat. Als de vereniging op Sportpark De Diemen blijft moeten wij als gemeente een besluit nemen over grootonderhoud van de velden. Dat is de reden dat wij besloten hebben dat TIW-Survivors voor dit seizoen geen huur voor de velden hoeft te betalen. Ook hebben wij besloten om de huur van het clubgebouw voor dit jaar met 50 procent te verlagen. Dit in verband met de onzekere situatie waarin TIW-Survivors verkeert."

Verhuizen

Het zag er vorig jaar naar uit dat honk- en softbalvereniging TIW-Suvivors naar Amsterdam moest verhuizen om op sportpark Middenmeer een accommodatie te delen met OVVO. Het was de bedoeling van de gemeente om op de plek van de accommodatie van TIW-Survivors op Sportpark De Diemen een vierde veld voor SV Diemen en twee hockeyvelden voor Hockeyclub Diemen aan te leggen.

Vlak voor de jaarwisseling bleek dat een verhuizing naar de accommodatie van OVVO niet mogelijk was. De gemeente besloot dat TIW-Survivors in ieder geval tijdens het seizoen 2019 op Sportpark De Diemen kan blijven spelen en trainen.

Werkgroep

De gemeente Diemen gaat participeren in een werkgroep van de gemeente Amsterdam die de optimale regionale spreiding van sportvoorzieningen gaat onderzoeken. Tijdens dit onderzoek wordt ook de situatie van de sportaccommodaties in Diemen meegenomen.

De gemeente heeft altijd het standpunt gehad dat als TIW-Survivors eventueel uit Diemen moet vertrekken dit op een goede manier dient te gebeuren.