Petitie biomassacentrale aangeboden

DIEMEN Maaike Hillebrand uit Diemen heeft maandagmiddag de petitie tegen de komst van een biomassacentrale bij Nuon in Diemen aangeboden aan leden van de Provinciale Staten van Noord-Holland. Zij deed dit tijdens een bijeenkomst in het provinciehuis in Haarlem.

De inwoonster van Diemen startte de petitie in januari. Maaike, moeder van drie kinderen, maakt zich net als heel veel andere inwoners van Diemen en plaatsen in de regio, zorgen over de mogelijke komst van de biomassacentrale. Zij vreest dat de biomassacentrale voor een toename van de luchtverontreiniging zal zorgen, mede door de toename van fijnstof. Een van de gevolgen van de komst van de biomassacentrale is de toename van het vrachtverkeer. Houtpellets zullen met vrachtwagens naar de biomassacentrale worden vervoerd. Jaarlijks zullen 18.000 voetbalvelden aan bos verbrand worden in de centrale. De petitie was maandagmiddag al meer dan 4.600 keer ondertekend. Niet alleen door inwoners van Diemen, maar ook door inwoners van plaatsen als Amsterdam, Weesp en Muiden.

Mensen kunnen de petitie nog steeds ondertekenen. "Ik krijg steeds meer steun. Ik laat de petitie verder doorlopen om toe te voegen aan de zienswijzen. Ik wil zo veel mogelijk mensen gelegenheid geven hun stem kenbaar te maken. Dat maakt het verschil en is nodig. Ook zal ik de Tweede Kamer aanschrijven", aldus Maaike.