Ouderenpartij stelt vragen over energienota

DIEMEN De Ouderenpartij Diemen heeft aan het college van B en W vragen gesteld over de gevolgen van de verhoging van de energienota.

Ouderenpartij Diemen houdt ernstig rekening met 'energie-armoede' in Diemen. Dit naar aanleiding van de gestegen kosten voor energie. De partij geeft aan dat met name mensen met een laag inkomen worden getroffen. De partij vraagt of het college van B en W kan aangeven hoeveel huishoudens in Diemen in de problemen komen door de stijging van de energiekosten. Ook vraagt de partij welke maatregelen de gemeente kan nemen om de stijgende energiekosten te beteugelen, of het college van B en W bereid is een Meldpunt hoge energiekosten in te stellen en of het college bereid is inwoners met een laag inkomen te compenseren voor de hogere energiekosten.


Inloopavonden over bouwplan Holland Park

DIEMEN De gemeente houdt vanavond en donderdag 14 maart een inloopavond over het voorontwerpbestemmingsplan Holland Park. De inloopavonden vinden plaats in het gemeentehuis en duren van 18.30 tot 20.00 uur.

Het betreft het bestemmingsplan voor het gebied tussen de Daalwijkdreef, het Zilvermeeuwpad, de Gooiseweg en de metrolijn bij station Verrijn Stuart. Het voorontwerpbestemmingsplan kan ook al online geraadpleegd worden via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.


Voorlichting politie

DIEMEN Natalie Blokland, wijkagent in Diemen-Noord, houdt op maandag 4 maart een voorlichtingsbijeenkomst voor senioren in Het Noorderlicht aan het Gruttoplein 2.

De bijeenkomst duurt van 10.00 tot 12.30 uur. Alle senioren zijn welkom. De voorlichtingsbijeenkomst is een initiatief van de politie en de Stichting Welzijn Diemen. Er zal worden ingegaan op zaken die van belang zijn voor senioren, zoals de bekende 'babbeltrucs'.