Inloopavond zienswijzen biomassa-centrale

DIEMEN De gemeente Diemen organiseert op dinsdag 5 maart 2019 een inloopavond over de zienswijzeprocedure rond de biomassacentrale van Nuon. De inloopavond wordt gehouden in het gemeentehuis en duurt van 18.00 tot 20.00 uur.

De zienswijzeprocedure voor de ontwerpomgevingsvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen gaat op 1 maart 2019 van start. Er bestaat gedurende zes weken de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen als reactie op de voorgenomen plannen. Dat zijn de ontwerpverklaring van geen bedenkingen, die op 31 januari 2019 is afgegeven door de gemeenteraad van Diemen (bij omgevingsdienst NZKG), de ontwerpomgevingsvergunning voor de bouw van de biomassaketel (bij omgevingsdienst NZKG) en de ontwerpvergunning Wet natuurbescherming (bij RUD NHN). Zie pagina 10 in deze krant.

Procedures

Vertegenwoordigers van de gemeente Diemen, de omgevingsdienst NZKG, de RUD NHN en NUON zijn tijdens de inloopavond aanwezig om informatie te geven over de procedures en bij wie, waar en voor wanneer zienswijzen kunnen worden ingediend.


Maatregelen tegen illegaal afmeren

DIEMEN De gemeente gaat optreden tegen het illegaal afmeren van boten in de Weespertrekvaart. De gemeente heeft het aanwijzingsbesluit op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gewijzigd en kan hierdoor handhaven.

Voor de hele Weespertrekvaart geldt nu dat aanmeren nergens is toegestaan, met uitzondering van de Loswal (Venserkade). Hier mogen boten maximaal 3 x 24 uur aanmeren. De controle op de maximale aanmeertijd voor de Loswal wordt verricht door Waternet. Verder handhaaft de gemeente. De eigenaren van de boten die illegaal liggen aangemeerd worden door de gemeente eerst hierop attent gemaakt door middel van een sticker. Daarna krijgen ze een aantal dagen de tijd om op eigen gelegenheid de boot weg te halen. Doen ze dat niet, dan wordt de boot door de gemeente weggesleept.