Voorlopig geen middelbare school

DIEMEN De plannen voor een middelbare school in Diemen zijn uitgesteld. Na overleg tussen de gemeente en de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) is vrijdag besloten om niet aan het begin van het schooljaar 2019-2020 te starten met een middelbare school in Diemen.

De bedoeling was om aan het begin van het schooljaar 2019-2020 te starten met brugklassen van de Open Schoolgemeenschap Diemen (OSDiemen). De school zou een nevenvestiging worden van de OSBijlmer. De OSDiemen zou een tijdelijke plek krijgen in leegstaande ruimten in basisschool Het Atelier in Diemen-Zuid. In de toekomst zou er naast Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid een nieuw schoolgebouw worden gebouwd.
Er hebben zich voldoende (brugklas)leerlingen aangemeld bij OSDiemen voor de vmbo-leerwegen. Maar het aantal aanmeldingen voor havo/vwo bleek niet voldoende om in de toekomst een kwalitatief goed aanbod voor de bovenbouw te creëren. De ouders van de leerlingen die zich hadden ingeschreven zijn vrijdag geïnformeerd. Het ging om zo'n tachtig leerlingen, onder wie slechts twintig voor havo en vwo. Wethouder Onderwijs Jeroen Klaasse en Maryse Knook, directeur-bestuurder van de OSB, zijn het erover eens dat het heel spijtig is dat de school niet kan starten in het nieuwe schooljaar.

3