Deelnemers DiemerCross zijn vertrokken.
Deelnemers DiemerCross zijn vertrokken. Foto': Trudy Kroese

DiemerCross: uitdaging voor hardlopers van alle leeftijden

Bijna driehonderd hardlopers hebben zondag meegedaan aan de achtste editie van de Diemer Cross. Zij hadden geluk dat het weer meewerkte en genoten van de wedstrijd over het uitdagende parcours in het Diemerbos.

DIEMEN Alles zat mee zondag tijdens de DiemerCross. Doordat het in de periode voor de race droog was geweest, was het parcours iets minder zwaar dan in voorgaande jaren. Het was rond de tien graden en er stond een briesje. Ideaal weer om hard te lopen.

De DiemerCross werd ook dit jaar georganiseerd door atletiekvereniging AV '23 en de gemeente Diemen. Scouting Diemen verleende medewerking. Deelnemers konden zich inschrijven, hun startnummer ophalen en zich omkleden bij en in Scoutinghuis De Blokhut. Leden van Scouting Diemen verkochten onder meer koffie, thee en hamburgers. Dweilorkest De Neuteblazers zorgde voor muziek.

De organisatie van de DiemerCross was uitstekend geregeld. Bij de ingang van het Diemerbos hadden vrijwilligers van AV '23 de taak van parkeerwachter op zich genomen en alle aanwezigen konden met hun vragen terecht bij de mensen van de organisatie. Deelnemers ontvingen na afloop van de wedstrijd fruit en een drankje, beschikbaar gesteld door Jumbo Diemen-Zuid. Ook kregen zij een beker met het opschrift 'Daarom Diemen' en gratis soep.

De startschoten werden verricht door kinderburgemeester Nilaya Holwijn en wethouder van Sportzaken Jeroen Klaasse. Zij kregen hierbij assistentie van Guus Piërlôt, voorzitter van Hondensportvereniging Diemen. De kinderburgemeester en de wethouder reikten ook de prijzen uit.

De deelnemers aan de diverse hardloopwedstrijden waren vooraf vol goede moed. Zij hadden flink getraind en waren blij dat de omstandigheden dit keer meewerkten. Hoewel een deel van het parcours over modderpaden ging, waren zij blij dat het niet had geregend. De DiemerCross was een feest voor hardlopers die van een uitdaging houden.

Veel activiteiten bij Scoutinghuis De Blokhut.
Kinderburgemeester Nilaya Holwijn en wethouder Jeroen Klaasse reiken prijzen uit.
Dweilorkest De Neuteblazers.
Deelneemster haalt startnummer op.