SV Diemen won zondag met 1-0 van IVV.
SV Diemen won zondag met 1-0 van IVV. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen klopt IVV in bijzonder duel

DIEMEN SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen IVV uit Landsmeer met 1-0 gewonnen. Bij rust was de stand 0-0. Mike Eudoxie maakte het enige doelpunt. De ploeg van trainer Mark Steur kon opnieuw drie punten aan het totaal toevoegen.

SV Diemen wachtte een zwaar en bijzonder duel. Het als zesde geklasseerde SV Diemen ontving het als derde geplaatste IVV. Die ploeg wordt getraind door Gerrie Breugem. Hij was de afgelopen twee seizoenen trainer van SV Diemen en kent veel spelers van de huidige selectie van de club. SV Diemen kreeg in de eerste helft enkele goede kansen. Aanvaller Rowen Buis slaagde er echter niet in die te benutten. IVV kreeg ook een grote kans, maar een inzet eindigde tegen de paal. Na de hervatting kreeg de ploeg van trainer Breugem opnieuw een goede kans. SV Diemen-keeper Dean Palmer wist het schot echter te keren en de bal ketste tegen de paal. De beslissing viel in de slotfase van de wedstrijd. Mike Eudoxie rondde af en stelde de drie punten voor SV Diemen veilig.

SV Diemen is bezig aan een indrukwekkende serie wedstrijden. De ploeg van trainer Steur heeft de laatste acht wedstrijden niet verloren. Van die acht duels werden er maar liefst zes gewonnen en twee eindigden in een gelijkspel. SV Diemen heeft na de zege op IVV 26 punten uit 16 duels en blijft op de zesde plaats van de ranglijst van de derde klasse C staan. SV Diemen kan het zich permitteren om naar boven te kijken. De achterstand op nummer vijf ZSGOWMS bedraagt nog maar één punt en de achterstand op het als vierde geplaatste Sporting Martinus twee punten. SV Diemen speelt op zondag 24 februari opnieuw een thuisduel. De ploeg ontvangt dan VVH/Velserbroek. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur. VVH/Velserbroek, dat zondag voor eigen publiek met 0-3 verloor van koploper DCG, staat op de tiende plaats.