Leraren van De Meeuwen geven les.
Leraren van De Meeuwen geven les. Foto: Trudy Kroese

'Zwemlessen De Meeuwen zijn begrip in Diemen'

DIEMEN Zwemvereniging De Meeuwen viert dit jaar haar 80-jarig bestaan. De vereniging besteedt extra aandacht aan de zwemlessen.

De van oorsprong Amsterdamse club werd op 26 september 1939 opgericht. In 1980 werd Amsterdam-Oost voor Diemen verruild en nestelde de vereniging zich als permanente bewoner in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran. De Meeuwen organiseert in het zwembad niet alleen wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en waterpolo, maar is ook een begrip in Diemen als het gaat om het geven van zwemlessen.

Alle zwemniveaus

Onder leiding van Hilda Koevoets heeft de club de afgelopen jaren een team lesgevers opgebouwd die kinderen lesgeven op alle zwemniveaus vanaf het zwem-ABC tot zwemvaardigheid en snorkelen. In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma's leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid. De Meeuwen heeft echter de Licentie Nationale Zwemdiploma's en wordt elke twee jaar onafhankelijk getoetst door de Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. Zo weten ouders zeker dat de zwemlessen en de zwemdiploma's voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en wordt de basis gelegd voor een leven lang zwemplezier en -veiligheid.

Om het 80-jarig bestaan kleur te geven is het bij De Meeuwen na de zomer ook mogelijk om diverse zwemslagen vanuit de hele wereld te leren. Deze diploma's hadden tot een aantal jaren terug nog een minder aantrekkelijke naam (Nostalgische zwemslagen) en daarom werd de naam gewijzigd in Wereld Zwemslagen. Deze zwemslagen - zoals de Spaanse slag, de Japanse crawl en de Matrozenslag - worden in de praktijk niet veel gebruikt, maar zijn vooral leuk om te halen door kinderen die veel zwemtechnieken willen beheersen. Ook vormen deze technieken een goede basis voor waterpolo, wedstrijd- en synchroonzwemmen.

Plaatsen beschikbaar

Er is plek voor zwemlessen van vereniging

De Meeuwen heeft momenteel ook plaatsen beschikbaar voor lessen voor het diploma A voor kinderen vanaf 5 jaar. Voor de diploma's B en C, zwemvaardigheid II en III is er ook per direct instroom mogelijk. De zwemlessen worden op de woensdagavond gegeven. De lestijden verschillen per groep.
Voor meer informatie: demeeuwen.nl/zwemlessen of stuur een e-mail naar ledenservice@demeeuwen.