Afbeelding
Foto:

Maarten Rongen

Wat doe je bij de Muziekschool Diemen?
"Ik geef op vrijdag en zaterdag slagwerklessen in basisschool Het Atelier in Diemen-Zuid. Daarnaast doe ik de coördinatie van de Muziekschool Diemen."

Wat doe je verder?
"Ik ben professioneel slagwerker, zowel docent als uitvoerend. Ik geef naast de lessen van de Muziekschool Diemen ook elders les. Daarnaast speel ik op freelancebasis slagwerk in symfonieorkesten en componeer ik slagwerkmuziek. Ik ben ook dirigent van slagwerkgroepen en landelijk gecommitteerde voor slagwerkexamens."

Wat zijn jouw hobby's?
"Tennissen, salsadansen en motorrijden. Het is alweer een tijdje geleden dat ik heb getennist. Ik ben lid geweest van ATVD in Diemen. Ik volg momenteel een cursus salsadansen."

Wat voor muziek draai je thuis?
"Klassiek, en dan voornamelijk romantische (Russische, Duitse en Franse) muziek. Ik houd ook van Zuid-Amerikaanse muziek, het is geen toeval dat ik op salsadansen zit. Daarnaast houd ik van popmuziek waar een beat in zit. Ik draai thuis nog cd's en platen. Mijn kinderen streamen vooral muziek."

Wat kan er beter in Diemen?
"Ik vind de sfeer (uitstraling) in Diemen wat kil. Dat geldt ook voor het Diemerplein. Dat kan warmer en vrolijker. Ik vind het jammer dat de verenigingen die actief zijn in Theater de Omval toch nog min of meer op een eiland zitten. Er is al meer contact en samenwerking, maar het kan nog beter. Ik denk dat nog te weinig inwoners van Diemen weten hoe groot het culturele (amateur)aanbod in Theater de Omval is. Als dat wel het geval zou zijn, zouden er meer bezoekers bij de diverse voorstellingen kunnen komen."